Sofia (Bulgarije), 6 juli 2024 – De assistent-coach van TopKip Lions Nadine Boesaart is met het Nederlands meisjes U20 naar de Europese Kampioenschappen in Sofia, Bulgarije. Vanavond speelt het Nederlands jeugdteam haar eerste wedstrijd. Naast hoofdcoach Bart Sengers zal Nadine Boesaart ook hier de functie van assistent-coach vervullen.

Van 6 tot en met 14 juli vinden de U20 Europese Kampioenschappen in de B-divisie plaats. Vijftien jeugdteams strijden om promotie naar de A-divisie. Nederland komt uit in een poule van drie ploegen.

Wedstrijdschema:
zaterdag 6 juli 2024      19.30 uur         Nederland – Roemenië
zondag 7 juli 2024        14.30 uur         Nederland – Groot-Britannië
Na de poulefase volgt een kwalificatieronde, de kwartfinales, halve finales en de finale.

Vorig jaar werd Nederland nog derde in de A-divisie, maar miste het kwalificatie naar de A-divisie, omdat Litouwen (gastland EK U20 A-divisie 2024) het liet afweten en bij de onderste drie ploegen in de A-divisie eindigde.

In de U20-ploeg zitten geen speelsters van het huidige TopKip Lions. Wel maakt Jaleesa Molina, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de Landsmeerse eredivisionist, weer deel uit van de ploeg. Jaleesa Molina speelt momenteel bij het Temple College in Philadelphia Amerika.
Nadine Boesaart was vorig jaar nog assistent-coach bij het U18 Nederlands meisjesteam. Zij vormde toen samen met hoofdcoach Laki Lakner de trainersstaf. Een groot deel van die ploeg, die als negende eindigde in de B-divisie, is nu het U20 NT.

Zet hem op Nadine!

Meer informatie:
https://www.fiba.basketball/en/events/fiba-u20-womens-eurobasket-2024-division-b
https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/juli2024-coach-Sengers-ziet-ploeg-stappen-maken/

Nadine Boesaart

Nadine Boesaart