Landsmeer – Het lukte de basketballdames van Lions dit weekend wederom niet om van Startportaal Binnenland te winnen. Hoewel de verschillen steeds niet groot zijn, verloor de Landsmeerse ploeg voor de derde keer dit seizoen van de ploeg uit Barendrecht, 69-77.

Binnenland startte met veel druk en door scores van oud-Lionsspeelster Janine Guijt stond het binnen een minuut 0-4. Een driepunter van Charlotte van Kleef verkleinde de afstand naar 3-4, maar Binnenland antwoord direct weer met een score. Een time-out van Marlous Nieuwveen brengt weer scherpte in de Landsmeerse ploeg. Lindsay Pengel maakt met een driepunter gelijk. En een driepunter van Myrthe den Heeten zorgt voor een kleine voorsprong 9-8. Het blijft dit kwart stuivertje wisselen. Een driepunter van Loyce zorgt voor een 14-14 stand, waarna de coach van Binnenland een time-out neemt. Charlotte van Kleef zorgt vervolgens voor een 17-14 voorsprong, maar Binnenland trekt de stand weer gelijk. Claire Hirman schiet twee vrije worpen raak, maar Marlou de Kleijn doet dat ook voor Binnenland. Na he eerste kwart staat het 22-24.
In het tweede kwart knokt Binnenland zich beetje bij beetje vooruit. Routinier Molly McDowell, die veel publiek op de tribune had meegenomen, scoort dit kwart 4 punten, maar ook zij kan niet voorkomen, dat Binnenland een 8-punten voorsprong bij rust weet te nemen. Deze voorsprong zal uiteindelijk cruciaal zijn voor de rest van de wedstrijd, 32-40.

Het derde kwart wordt goed begonnen door Lions. Scores van Epiphany Etienne, Claire Hirman een Loyce Bettonvil verkleinen de achterstand tot 38-40, maar dichterbij laat Binnenland Lions niet komen. De ploeg uit Binnenland weet 8 punten op rij te scoren, voordat Charlotte van Kleef voor Lions het netje weer weet te vinden, 40-48. Binnenland loopt daarna even uit naar een 13-puntenvoorsprong. De rest van het kwart blijft de voorsprong van de nummer 3 van de competitie schommelen rond de 10 punten (53-63).
Ook in het vierde kwart lukt het de Landsmeerse ploeg niet om echt dichterbij te komen. Als Lindsay Pengel de ploeg op 5 punten brengt (58-63) is het meteen Binnenland die het gas er weer op zet en de voorsprong weer tot een veilige 61-72 brengt. Tot het einde van de wedstrijd blijft Lions aan het elastiek van Binnenland, dichtbij, maar net niet dichtbij genoeg. Met laatste scores van Lies van Straaten en Epiphany Etienne wordt de wedstrijd met een stand van 69-77 afgesloten.

Scores: Lindsay Pengel 14, Epiphany Etienne 13, Charlotte van Kleef 10