Derde kwart weer fataal voor dames Lions

Landsmeer – De basketbaldames van Landslake Lions speelden dit weekend tegen Binnenland uit Barendrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar ook deze keer lieten de dames uit Landsmeer het liggen in het derde kwart. Er werd verloren met 71-81.

Binnenland is met De Kleijn, Guijt en Kasius een ploeg met ervaren speelsters en strijd net als Lions voor een plek bij de beste vier ploegen in de dameseredivisie. De tegenstander uit Barendrecht begint voortvarend aan de wedstrijd. Lions oogt nerveus en onrustig. Binnen een minuut staat het 8-0 en lijkt het een moeilijke avond voor Lions te gaan worden. Maar de Landsmeerse basketballsters laten zich niet van de wijs brengen en knokken zich terug. Een drietje van Myrthe den Heeten geeft zelfs een 13-11 voorsprong.  Met nog een minuut op de teller scoort Tanya Bröring haar vijfde punt in dit kwart. Een time-out van Binnenland voorkomt verdere achterstand van de tegenstanders, maar Lions sluit het kwart af met een lichte voorsprong, 15-13.
Marlou de Kleijn van Binnenland begint het tweede kwart met een drietje, maar Lindsay Pengel en Clair Hirman antwoorden direct met twee scores, 19-16. Het blijft stuivertje wisselen. Als Binnenland een voorsprong neemt van 20-24 neemt coach Marlous Nieuwveen een time-out. Die pakt goed uit. Met name Charlotte van Kleef houdt Lions dit kwart in de wedstrijd. Zij knokt onder de basket, pakt veel rebounds en scoort ook nog eens 11 punten. De ploegen lijken met gelijke stand de rust in te gaan, maar in het eindsignaal gooit Binnenland er nog een drietje in, 36-39.

Net als vorige week tegen Grasshoppers komt Lions ook nu niet goed de kleedkamer uit. Het team speelt onrustig en vergeet als ploeg samen te werken. Veel dribbels eindigen in het niets, er wordt veel balverlies geleden en het passtempo ligt veel te laag. Binnenland maakte daar gretig gebruik van. Tot de vierde minuut in dit kwart weet Lions de Binnenlandse ploeg nog bij te benen. Nadine Boesaart scoort 45-46, maar daarna zijn het Guijt, de Kleijn en Kasius die de Binnenlandse ploeg naar een 47-58 voorsprong brengen. Die klap komt Lions niet meer te boven.
In het vierde kwart loopt Binnenland zelfs uit naar een 16-punten marge. Maar door intercepties en scores van Lies van Straaten weet Lions dit weer terug te brengen tot 10 punten. Twee vrije worpen van Claire Hirman leiden tot een 71-79 stand. Maar ook nu scoort Binnenland in de laatste seconden van de wedstrijd een buzzerbeater, waarmee de winst met 71-81 naar Barendrecht gaat.
Binnenland behaalt in de strijd om de derde plaats belangrijke punten binnen, maar de verschillen in de top-4 zijn klein. Het belooft dan ook een mooi seizoen te worden.

Scores: Charlotte van Kleef 19 punten en 11 rebounds, Myrthe den Heeten 12 punten.