Dit weekend verloren de basketballsters van Lions uit Landsmeer niet alleen hun wedstrijd tegen koploper Den Helder Suns, maar erger nog, in het derde kwart verloren ze hun aanvoerster Tanya Bröring met een ernstige knieblessure. Ondanks alle schrik knokten de dames uit Landsmeer zich daarna nog knap terug in de wedstrijd, maar moesten toch uiteindelijk aan het kortste eind trekken. Er werd met 70-81 verloren.

Kim Hartman zit al maanden met een blessure aan de kant. Vorige week moest Lions na één minuut in de wedstrijd Lies van Straaten met een blessure missen. Deze week kwam daar nog een groot verlies bij. Tanya Bröring, de steunpilaar van het team, zal waarschijnlijk dit seizoen niet meer terugkeren op de basketbalvelden; een persoonlijk drama, maar ook een grote aderlating voor het team.

Den Helder Suns was dit weekend de tegenstander. De landskampioen is nog ongeslagen en geldt als de lastigste tegenstander in de dames eredivisie. Niettemin zag Lions vooraf zeker kansen, zeker nu vanaf januari er met Loyce Bettonvil een sterke aanwinst bij was gekomen. Deze aanwinst scoorde de eerste punten van de wedstrijd. Er werd goed gestart, en het eerste kwart ging gelijk op. In de verdediging moest hard gewerkt worden om vooral de zwaargewichten Boonstra en Treffers uit de bucket te houden; een flinke opgave en veel blauwe plekken. Mede door 9 punten van Bettonvil werd het eerste kwart met een 17-16 voorsprong afgesloten.
Het tweede kwart trok de ploeg uit Den Helder het initiatief naar zich toe en loopt iets uit naar 21-25. Vijf punten op rij van Charlotte van Kleef brengen echter weer een 26-25 voorsprong op de borden. Die voorsprong weet Lions echter niet vast te houden. Onder leiding van een sterke Janiek van Veen bouwt Den Helder de voorsprong uit naar 10 punten met rust, 30-40.

Na rust lijkt, zoals wel vaker dit seizoen, de ploeg uit Landsmeer de wedstrijd tussen de vingers te laten glippen. Halverwege het derde kwart staat het al 40-56, als het noodlot toeslaat. Tanya Bröring gaat kermend naar de grond. Minutenlang ligt het spel stil. Het team van coach Marlous Nieuwveen is ontdaan, maar in plaats van de kopjes te laten hangen, vechten ze zich terug de wedstrijd in. Bij het einde van het derde kwart staat het al 49-57 en in het vierde kwart vecht het team zich mede door treffers van Loyce Bettonvil terug tot 59-63 en nog een keer naar 65-70. Maar dan is de rek eruit en trekt Den Helder met Kourtney Treffers voorop (25 punten), door naar een 70-81 eindstand.
De Lions uit Landsmeer zullen treuren om dit verlies, want met een volle bezetting hadden ze het de landskampioen nog veel moeilijker kunnen maken. De grootste treurnis zat echter in de blessure van Bröring.

Lions heeft nu twee keer van de top drie uit de competitie verloren en staat op een vierde plaats. Ondanks de vele blessures hebben ze voldoende kwaliteit in het team om die positie te kunnen vasthouden. Lekdetec Bemmel is de tegenstander die ze van zich af moeten houden. Van deze ploeg wisten de Lions al twee keer te winnen, maar door een winstpartij op Binnenland staat de ploeg uit Bemmel slechts 2 punten achter Lions.
Deze week speelt Lions op donderdagavond een bekerwedstrijd in en tegen het Groningse Martini Sparks.

Scores: Loyce Bettonvil 16, Lindsay Pengel 12, Myrthe den Heeten 11, Tanya Bröring 10