Bemmel – Het is de dames van Topkip Lions niet gelukt om de openingswedstrijd in de dameseredivisie om te zetten in winst. In een rommelige wedstrijd tegen Lekdetec in Bemmel deed de ploeg uit Lansmeer zich tekort en verloor met 68-60.

Coach Van Kampen kon deze wedstrijd geen beroep doen op Lies van Straaten, Epiphany Etienne, Evie van der Woude en Jaleesa Molina. Alle vier kampen met (lichte) blessures. Omdat ook Kim Hartman en Tanya Bröring nog niet beschikbaar zijn, vroeg coach Van Kampen oud-gediende Fieke Ligthart om mee te gaan naar Bemmel. Ligthart nam 2,5 jaar geleden afscheid van het topbasketball en kreeg ondertussen een dochter. Ligthart traint nog wel mee met de ploeg en in de wedstrijd was dan ook te zien, dat ze het spelletje nog niet verleerd is.

De wedstrijden tussen Lekdetec en Lions staan altijd garant voor spanning. De ploegen zijn al jaren gelijkwaardig aan elkaar en dat was zaterdagavond niet anders. De wedstrijd startte met een driepunter van Myrthe den Heeten. Deze score wordt direct beantwoord door een drive van Lisanne de Jonge.  Een schotje van Julia Bakker, een lay-up van Claire Hirman, een fastbreak van Anouschaka Meijer en een driepunter van Emma de Wit zorgen voor een 2-12 voorsprong van Lions. Het is mooi om te zien, dat verschillende speelsters tot scoren weten te komen. Een time-out van de coach van Lekdetec levert nog weinig op voor de Bemmelse ploeg, waar in het eerste kwart uiteindelijk alleen Lisanne de Jonge punten weet te maken. Het vele balverlies bij Bemmel weet Lions niet om te zetten in een nog grotere voorsprong, maar de eerste tien minuten worden afgesloten met een 6-14 voorsprong. 
In het begin van het tweede kwart lijkt de wedstrijd zich te vervolgen zoals het begon. Een score van Lindsay Pengel betekent een 7-17 voorsprong. Maar bij Bemmel gaan dan ook andere speelsters zich met de score bemoeien en Lekdetec sluipt dichterbij. Een domme fout aan het eind van dit kwart levert een Bemmelse score met een bonus op, maar betekent tevens ook een 21-21 gelijke stand met rust.

Lekdetec start na de rust met 5 punten op rij voor Lisanne de Jonge. 26-21. Het is vooral deze Bemmelse speelster die niet afgestopt kan worden door de Landmeerse dames. Een driepunter van Charlotte van Kleef brengt Topkip Lions weer terug in de wedstrijd, maar Bemmel staat de voorsprong niet af. Bij een stand van 30-24 scoort Myrthe den Heeten drie punten op rij. En zo gaat dit kwart verder. Bemmel loopt uit en Lions komt weer terug. Lekdetec scoort 32-27 en Lindsay scoort een drive en een bonus, 32-30. Als aan het eind van het kwart er een 41-36 score op de borden staat weet Lions twee vrije worpen echter niet te verzilveren en loopt Bemmel nog verder uit. Met een stand van 43-38 wordt het laatste kwart ingegaan.
Ook in de laatste 10 minuten doen partijen weinig voor elkaar onder, maar Topkip Lions weet niet dichterbij te komen, integendeel de Bemmelse ploeg loopt langzaam uit naar een stand van 61-50. Coach Van Kampen zet de verdediging om in een zoneverdediging en ontregelt daarmee de aanval van Bemmel. Een score van Fieke Ligthart en vervolgens 8 punten op rij van Myrthe den Heeten maken de wedstrijd in de laatste minuut toch nog spannend, 63-60. Een late stopdeklok fout geeft Lekdetec twee vrije worpen. Als de schutter dan ook nog de eigen rebound kan pakken, blijft Bemmel aan de bal. Een verre buzzerbeater van Anne van Vlijmen bezegelt de eindstand, 68-60.
Deze wedstrijd scoorde Lisanne de Jonge 24 punten voor Bemmel en als het Topkip Lions in een volgende wedstrijd beter lukt om haar van het scoren af te houden, dan zijn de kansen op een overwinning groot. Voor nu ging Topkip Lions echter met lege handen terug naar Landsmeer.

Scores: Myrthe den Heeten 20, Charlotte van Kleef 16, Lindsay Pengel 13, Emma de Wit 3, Claire Hirman 2, Fieke Ligthart 2, Julia Bakker 2, Anouschka Meijer 2

foto: Anita Bakker