Zou je kort kunnen vertellen wie je bent en wat jouw rol is/was bij de club?
Fieke Ligthart, 31 jaar. Wonend in Leiderdorp met mijn partner Joost en onze een jarige dochter Marie. Tussen 2014 en 2020 mocht ik Lions tenue nummer 13 dragen. Daarna ben ik enigszins betrokken gebleven vanaf de zijlijn: als teammanager, raad van toezicht en uiteraard als fan.

4 juni, het grote evenement in Landsmeer. Waar kijk je het meeste naar uit?
Een balletje gooien met alle Lions generaties, herinneringen ophalen, plezier maken en uiteraard een aftermatch biertje in de leukste kantine van Nederland.

Zou je jouw gevoel voor de Lions uit Landsmeer kunnen omschrijven?
Spelen met je leeuwenhart. Altijd. Met een gezonde dosis bluf, hard werken en vooral een hoop plezier de planken uit de vloer lopen. De combinatie van hard werken (zij aan zij met je mede Lions), zowel op het veld als daarbuiten is iets wat je volgens mij terugziet in meerdere Lions-generaties en wat spelen voor de Lions uniek maakt.

Wat was jouw mooiste moment tijdens jouw tijd bij de Lions?
Zonder twijfel het landskampioenschap in 2016. Voorafgaand aan het seizoen leek er geen Lions team meer te zijn. Onder de bezielende leiding van voorzitter Rene Bakker (hulde!) stond er toch een Lions team bij de seizoenstart: een van de leukste teams waar ik ooit in heb mogen spelen (soldaten!). Met Molly aan het roer als hoofdcoach, een fantastische schare fans en heel veel plezier (oké, en tranen) werd het een seizoen om nooit te vergeten…

Wat wil je de nieuwe generatie Lions meegeven?
Ego uit. Leeuwenhart aan. De beste teams hebben echt niet perse de beste speelsters.