Bemmel – De wedstrijd van TopKip Lions tegen Lekdetec van afgelopen zaterdag was zo’n wedstrijd waar het nergens meer om ging. TopKip Lions staat op positie 6 en Lekdetec op 7. De laatste twee games in Elite B kunnen daar niets meer aan veranderen. En zo’n wedstrijd was het dan ook. Drie kwarten lang weinig inspirerend spel, het vierde kwart even aanzetten en TopKip Lions nam met 63-74 de winst mee naar Landsmeer.

Hoewel wedstrijden tegen Lekdetec de afgelopen jaren garant stonden voor spanning, is dat al enige tijd niet meer zo. Lekdetec kampt met afwezigheid van belangrijke speelsters, waardoor TopKip Lions de laatste 5 wedstrijden redelijk makkelijk de winst mee naar huis nam.
Voor coach Chris van Kampen was het een wedstrijd waarbij hij in voorbereiding op de bekerfinale van komend weekend vooral zijn speelsters heelhuids en fit moest houden en dat bleek niet mee te vallen deze wedstrijd.

Het eerste kwart was het stuivertje wisselen, waarbij Charlotte van Kleef met 10 punten TopKip Lions vooral in de wedstrijd hield. Bij een stand van 10-13 leek TopKip Lions in de flow te komen, maar een timeout van Lekdetec stopte die weer af. Met nog een minuut op de klok was het vervolgens Lekdetec dat met 21-15 enige afstand nam, maar nu was het een Landsmeerse timeout die roet in het eten gooide van de Bemmels tegenstander. Met 21-18 wordt het eerste kwart afgesloten.
In het tweede kwart kwam de Bemmelse Rinske Scholten op stoom en leek niet te kunnen missen. Eigenhandig schoot zij Lekdetec naar een 27-18 voorsprong. Vijf punten van Epiphany Etienne en ook vijf van Charlotte van Kleef en de schade was weer beperkt tot 30-28. Ook nu was het weer een Bemmels timeout die de Landsmeers flow doorbrak. De rest van het kwart draaiden partijen om elkaar heen, verdedigden slecht en werden er veel p’s gemaakt. Met 46-42 ruststand werd de kleedkamers opgezocht.

Ook na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met dien verstande dat er nauwelijks gescoord werd dit kwart. En dat is vooral bijzonder voor TopKip Lions, dat toch de meest scorende ploeg van de dameseredivisie is. TopKip Lions was na 30 minuten spelen Lekdetec tot op 1 punt genaderd, 54-53.
In het vierde kwart stroopte de dames van Landsmeer de mouwen nog even op. De eerste score was nog wel voor Lekdetec, maar dan zijn het Claire Hirman en Lies van Straaten die de beslissende voorsprong voor TopKip Lions op de borden zetten. Ook Epiphany Etienne maakte nog een paar nuttige punten. Even sloeg nog wel de vlam in de pan. TopKip Lions was klaar met de ruwe verdediging van Lekdetec en het gebrek aan afstraffing daarvan. Een terechte opmerking richting het scheidsrechtelijk duo leverde de Landsmeerse ploeg een technische fout op. Een grove Bemmelse overtreding op Myrthe den Heeten bij een zekere score in de fastbreak leverde vervolgens Lekdetec een onsportieve fout op. Het werd er niet gezelliger op. TopKip Lions liet zich echter de overwinning niet meer ontnemen en met een eindstand van 63-74 werd de twaalfde overwinning op rij binnengehaald.

Scores: Charlotte van Kleef 17, Epiphany Etienne 16, Claire Hirman 8, Myrthe den Heeten 8, Lies van Straaten 7, Emma de Wit 4, Jaleesa Molina 4, Indy le Belle 3, Nadine Boesaart 2, Evie van der Woude 2