Bemmel – De basketbaldames van Lions uit Landsmeer speelden afgelopen zondag een thriller tegen Lekdetec in Bemmel. De ploegen waren op alle vlakken aan elkaar gewaagd, maar na twee verlengingen moesten de vrouwen van Lions toch met lege handen naar huis, 92-87.

De vorige twee wedstrijden van Lions tegen Lekdetec eindigden in een overwinning voor de Landmeerse ploeg van Marlous Nieuwveen, maar spannend was het steeds wel. Dat het geen eenvoudige avond zou worden was vooraf al duidelijk. Zondag stond er naast 2 punten ook het thuisvoordeel in de play-offs op het spel. Zaak om de overwinning mee naar Landsmeer te nemen. Lions kampt met veel blessures, waaronder die van topquard Tanya Bröring. Mede daarom werd oud-speelster van Lions, Molly McDowell, weer opgetrommeld. De inmiddels 40-jarige Amerikaanse speelde een degelijke wedstrijd, maar kon uiteindelijk het verschil ook niet maken.

Met een lay-up opende de Bemmelse ploeg de score, maar een driepunter van Loyce Bettonvil zorgde voor de eerste voorsprong voor Lions. Het eerste kwart werd daarna vooral gedomineerd door Charlotte van Kleef, die met maar liefst 4 driepunters en een mooie postmove 14 punten voor haar rekening nam dit kwart. Mede hierdoor stond Lions na het eerste kwart met 17-21 voor.
Scores van Myrthe den Heeten, Claire Hirman en Nadine Boesaart brachten meteen in het begin van het tweede kwart een 19-30 voorsprong op de borden. Een Bemmelse time-out stopte echter de flow van Lions. Een onrustige fase brengt de ploegen weer bijna gelijkzij. Een buzzerbeater van Molly McDowell zorgt echter voor een ruststand van 31-34.

Het Bemmelse Lekdetec komt goed uit de kleedkamer en neemt een 37-34 voorspong. De Landsmeerse dames blijven echter goed bij de les en keren weer de wedstrijd. Na een drietje van Charlotte van Kleef en eentje van Myrthe den Heeten, neemt de Bemmelse coach wederom een timo-out en weer met het beoogde effect. De voorsprong van 37-46 slinkt als sneeuw voor de zon. In een mum van tijd staat het gelijk 46-46, zonder dat Lions in staat is te scoren. Het derde kwart wordt verder uitgespeeld en Lions weet door een score van Lies van Straaten de 3 punten voorsprong te houden, 48-51.
In het vierde kwart komt de motor van Bemmelse international Lisanne de Jonge op stoom en dan weet je dat je moet uitkijken. Met nog 2 minuten op de klok staat het 64-64 en de spanning breekt aan. Twee vrije Bemmels worpen leveren 1 punt op, 65-64. Een jumpertje van Charlotte van Kleef betekent 65-66. Twee vrije worpen van Julia Jorritsma geven Bemmel weer een voorsprong 67-66. Lindsay Pengel scoort beide vrije worpen raak, 67-68. Als Lisanne de Jonge het in de laatste seconden kan afmaken, scoort ze echter maar één vrije worp en is een verlenging een feit (68-68).
In de verlenging zorgde Claire Hirman voor de eerste voorsprong, maar Julia Jorristma zet deze weer om in een Bemmels voordeel. En zo blijft het de gehele verlenging stuivertje wisselen. Met nog 1 seconde in de eerste verlenging is het deze keer Jorritsma die na een domme Landsmeerse fout met twee vrije worpen de wedstrijd kan beslissen. Ze schiet er echter maar één raak en de tweede verlenging is een feit.
Beide teams zijn doodop en kramp dreigt bij menig speelster. Lions heeft inmiddels Loyce Bettonvil en Lies van Straaten met het maximale aantal fouten op de bank zitten. Het wordt het kwart van de vrije worpen. En die neemt het Bemmels Lekdetec uiteindelijk het beste. Met nog 29 seconden op de teller staat het nog 88-87, maar vier vrije worpen tekenen het vonnis voor het Landsmeerse Lions, 92-87.

Cruciale momenten wisselden elkaar deze wedstrijd af. Zo had een Landsmeerse rebound de winst betekend, werd door een onnodige fout Lekdetec de kans gegeven om weer gelijk te komen en werd een eenvoudig schotje in de eindfase gemist. Echter aan de Bemmelse kans gold hetzelfde. Twee raken vrije worpen in plaats van één (tot 2 keer toe) en een rake in plaats van gemiste lay-up hadden voor hen ook een eerdere winst opgeleverd. Het in grotegetale aanwezig publiek werd in elk geval een spannende strijd voorgeschoteld. Bekijk de foto’s op facebook

In de wedstrijd waren het 4 speelsters die de scores voor hun rekening namen. Bij Lions waren dat Myrthe den Heeten (25) en Charlotte van Kleef(24); bij Lekdetec waren dat Julia Jorritsma (34) en Lisanne de Jonge (29).

277554227_2847893018689140_1816500566660221708_n

Afbeelding 1 van 5