Tubbergen, 10 februari 2024 – Het was zaterdagavond niet de beste wedstrijd van TopKip Lions, maar desondanks werd in Tubbergen de nummer drie uit de competitie Jolly Jumpers verslagen met 63-71. De Landsmeerse ploeg verstevigde daarmee verder haar tweede plaats in de dameseredivisie.

Jolly Jumpers heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een tegenstander van formaat. Dit seizoen won TopKip Lions weliswaar al drie keer van de ploeg uit Tubbergen (2x competitie, 1x beker), maar verloor in de halve finale van de Final Four. Geen van de overwinningen was echter ruim. Jolly Jumpers heeft zich ondertussen stevig genesteld op de derde plaats in de eredivisie, maar moest recent een gevoelig verlies lijden toen duidelijk werd dat hun topspeelster Anke Rikhof de rest van de competitie niet meer beschikbaar zou zijn. TopKip Lions kampt ook met een aantal blessures. Coach Chris van Kampen kon zaterdag geen beroep doen op Emma de Wit en Tanya Bröring. Lies van Straaten is langdurig uitgeschakeld. De jonge speelsters bleven in Landsmeer om met het tweede team in de promotiedivisie te spelen.

De wedstrijd startte gelijk opgaand. Charlotte van Kleef pakte de eerste 6 punten, maar Jolly Jumpers pikte net zo makkelijk aan en nam zelfs een kleine voorsprong (10-7). Twee scores onder het bord van Richelle van der Keijl gaf TopKip Lions weer een leidende positie, maar toch werd na 10 minuten afgesloten met een kleine achterstand, 17-14.
Datzelfde beeld was aan het begin van het tweede kwart wederom te zien, maar na een score van Lindsay Pengel en Lisa van Roemburg werd een voorsprong genomen, die de rest van de wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. Janna Vogelaar zorgde met een drive voor een 8-puntsvoorsprong (28-36).
In de tweede helft ging TopKip Lions voortvarend van start. Met een score van Myrthe den Heeten en een driepunter van Indy le Belle werd gestaag de voorsprong uitgebreid. Een score van Claire Hirman bracht de grootste voorsprong op het scorebord, 36-51. Met een comfortabele stand van 43-55 werd de laatste 10 minuten ingegaan.
Maar bij Jolly Jumpers kun je nooit op je lauweren rusten, want de ploeg uit Tubbergen gaf niet op. Want hoewel de overwinning van TopKip Lions geen seconde meer in gevaar kwam, knabbelde het team uit het Oosten van het land wel steeds een beetje van de voorsprong af. Een laatste score van Lindsay Pengel betekende een 63-71 eindstand. TopKip Lions nam de punten mee naar huis en Jolly Jumpers kon aan het carnaval beginnen.

Scores: Charlotte van Kleef 17, Richelle van der Keijl 15, Lindsay Pengel 8, Janna Vogelaar 7, Myrthe den Heeten 7, Lisa van Roemburg 7, Kim Hartman 4, Claire Hirman 2, Indy le Belle 3, Epiphany Etienne 1
Kwart standen: 17-14, 30-36, 43-55, 63-71

 

foto: Peter den Heeten