Landsmeer – In tegenstelling tot het vorige weekend liet TopKip Lions het afgelopen zaterdag niet aankomen op de laatste 5 minuten, van meet af aan was er betere scherpte. De ploeg uit Landsmeer won afgetekend van Martini Sparks mede door een fantastisch spelende Charlotte van Kleef. Met 83-51 bleef TopKip Lions ook de 7e wedstrijd in de Elite B en de 11e wedstrijd op rij ongeslagen.

De score van de wedstrijd werd geopend door Charlotte van Kleef met een bonus, 3-0. Een driepunter van Myrthe den Heeten maakte een 6-2 voorsprong. Martini Sparks had echter niet een lange reis vanuit het verre Groningen afgelegd om meteen de handdoek in de ring te gooien en wist dit kwart keer op keer toch aansluiting te vinden (10-10, 15-15 en 17-17). Onder aanvoering van Charlotte van Kleef, die dit kwart 11 punten scoorde, liep TopKip Lions echter uit naar een 26-19 stand na 10 minuten spelen.
In het tweede kwart werd meteen korte metten gemaakt met de tegenstander. Epiphany Etienne en Myrthe den Heeten gooiden er beiden een driepunter in en de stand is 32-19. De Landsmeerse verdediging zat goed in elkaar en mede hierdoor kwam Martini Sparks dit kwart slechts tot 9 punten. Ook een time-out van Martini bracht daar geen verandering in. Twee driepunters van Charlotte van Kleef en een drive van Lindsay Pengel aan het eind van het kwart zorgden ervoor dat met rust de wedstrijd met 46-28 eigenlijk al gespeeld is.

Even leek TopKip Lions in het derde kwart wat te verslappen. Het was nog wel TopKip Lions dat de score opende, maar zeven punten op rij van Martini Sparks gaven de tegenstander toch even een klein beetje hoop. Scores van Charlotte van Kleef deden echter de Groningse hoop de bodem in slaan en TopKip Lions was weer scherp. Twee punten van Emma de Wit, vijf punten van Myrthe den Heeten en twee rake vrije worpen van Indy le Belle en het kwart wordt afgesloten met een 65-40 stand.
Het vierde kwart werd professioneel uitgespeeld. Ook Nadine Boesaart pakte dit kwart haar puntjes mee, net als Janna Vogelaar. TopKip Lions pakte deze wedstrijd het merendeel van de rebounds (58 vs 40), waardoor het bijna 20 scoringspogingen meer kreeg dan Martini Sparks. Coach Chris van Kampen kon deze wedstrijd gebruiken om alle speelsters flink wat speeltijd te geven. Met een eindstand van 83-51 pakte de Landsmeerse ploeg een duidelijke overwinning.
Charlotte van Kleef was deze wedstrijd onhoudbaar en speelde een fantastische wedstrijd. Ze scoorde 32 punten (65%) en pakte 11 rebounds.

In de Elite B zijn nog twee wedstrijden te spelen. Volgende week wordt afgereisd naar Lekdetec in Bemmel. Het weekend daarna is de Bekerfinale in Landsmeer en op 1 april wordt de reguliere competitie afgesloten thuis tegen BAL. Daarna starten de play-off’s.

Scores: Charlotte van Kleef 32 (9/11 tweepunters, 11 rebounds), Epiphany Etienne 13, Lindsay Pengel 12 (5 assists), Myrthe den Heeten 12 (5 assists), Emma de Wit 4 (9 rebounds), Indy le Belle 4, Nadine Boesaart 4, Janna Vogelaar 2, Claire Hirman 0