Landsmeer – Dit weekend wisten de basketbalsters van TopKip Lions hun wedstrijd weer om te zetten in winst. Ook de derde wedstrijd in Elite B werd gewonnen, nu van Bal Weert, 85-76.
Deze keer was het echter niet overtuigend. Pas in het vierde kwart werd de slag geslagen. Volgend weekend moet TopKip Lions weer tegen BAL en hopelijk laten de dames uit Landsmeer dan weer hun beste spel zien.

Door een moeizame start van het seizoen komt TopKip Lions op dit moment uit in de Elite B van de dameseredivisie. Inmiddels draait de ploeg van coach Chris van Kampen een stuk beter, maar is het nu wel veroordeeld tot relatief eenvoudige wedstrijden. Aan het eind van het seizoen wachten de Playoff’s waar TopKip Lions waarschijnlijk Binnenland, Jolly Jumpers of Triple Threat zal treffen. Tot die tijd is het zaak om scherp te blijven, geen averij op te lopen en klaar te zijn voor de topploegen uit de eredivisie.

Het was de derde keer dit seizoen dat TopKip Lions uitkwam tegen de debutant Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert. Tot op heden werd een keer onfortuinlijk verloren (66-69) en de laatste keer heel dik gewonnen (115-65). Beide was dit weekend niet aan de orde.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Lindsay Pengel opende de score, maar de Amerikaanse Alexandra LaPorta trok met twee scores de stand weer recht (2-5). LaPorta is één van de twee Amerikanen van BAL die samen verantwoordelijk is voor bijna 60% van de score van BAL. Myrthe den Heeten zorgde voor een gelijke stand en een schotje van Charlotte van Kleef betekent weer een voorsprong 9-7. Een time-out van BAL haalde de flow uit het Landsmeerse team. Beide ploegen wisselen stuivertje en na een driepunter van Emma de Wit, sluit Janna Vogelaar het kwart af met een rake vrije worp, 26-24.
Ook het tweede kwart bleef gelijk opgaan, het lukte TopKip Lions niet om afstand te nemen. Indy le Belle maakte twee mooie scores maar Bal kwam weer terug. Jaleesa Molina die voor het eerst minuten voor TopKip Lions maakte, scoorde onder het bord haar eerste punten. TopKip Lions kon echter niet sprankelen, zoals ze in de eerdere wedstrijd tegen BAL wel hadden gedaan. Het spel was onrustig, gehaast en er was weinig samenspel. Te vaak werd er gedrived zonder de eigen teamgenoten in de gaten te houden. Met rust stond het 47-43. Hiervan heeft Lindsay Pengel er al 14 van gemaakt.

Ook de rust geeft geen rust in de hoofden van de Landsmeerse basketbalsters. Na 4 minuten spelen weet BAL zelfs een kleine voorsprong te nemen, 54-55, maar een vrije worp van Indy le Belle en een driepunter van Charlotte van Kleef lijken het tij weer te keren. Toch lukt het BAL om nog even terug te komen, maar Nadine Boesaart en Indy le Bellen zorgen voor een 62-60 voorsprong na 30 minuten spelen.
In het vierde kwart is het dan toch TopKip Lions dat een beetje begint te draaien. Ondanks een time-out van BAL staat TopKip Lions na drie minuten spelen met 71-63 voor. TopKip Lions geeft deze voorsprong niet meer uit handen en speelt met 10 punten van Lindsay Pengel het kwart degelijk uit. Met een eindstand van 85-76 worden de punten in Landsmeer gehouden en staat TopKip Lions bovenaan in de Elite B.

Scores: Lindsay Pengel 26, Indy le Belle 13, Epiphany Etienne 11, Charlotte van Kleef 10, Myrthe den Heeten 10, Janna Vogelaar 5, Jaleesa Molina 4, Emma de Wit 3, Nadine Boesaart 2, Claire Hirman 0