Haren – Afgelopen zaterdag verslikte TopKip Lions zich bijna in het lager geklasseerde Martini Sparks uit Haren. Maar even aanzetten in het vierde kwart was voldoende om het kwaliteitsverschil zichtbaar te maken. Met een eindstand van 71-77 werden ook deze keer geen punten gemorst.

Na een lange reis naar het hoge noorden begon TopKip de wedstrijd nog goed. De sprongbal werd gewonnen en Charlotte van Kleef scoorde een mooie centermove, 0-2. Martini Sparks pakte echter ook de nodige puntjes en weet een 5-2 voorsprong te pakken. Het wordt stuivertje wisselen dit kwart, van 5-9 wordt het weer 15-13. Jongeling Janna Vogelaar maakte een frisse invalsbeurt. Onbevangen pakte ze 4 punten voordat ze in de zoemer nog een verre driepunter er in knalde en daarmee de schade na 10 minuten spelen voor TopKip Lions wist te beperken, 24-22.
In het tweede kwart kwam TopKip Lions wel weer goed uit de startblokken. Vijf punten op rij van Van Kleef en er stond weer een voorsprong op de borden, maar niet voor lang. De verdediging stond niet goed en Martini Sparks wandelde keer op keer door de Landsmeerse defensie. Epiphany Etienne laat dit kwart zien een goede center te zijn geworden. Met mooie centermoves en sterke rebounds hield ze TopKip Lions dit kwart in de wedstrijd. Met rust stond er 42-38 op de borden.

Ook het derde kwart liet nog niet veel verandering zien bij het team van coach Chris van Kampen. Onderschatting, moeheid, futloosheid? In elk geval oogde Lions niet scherp. Een paar fastbreaks van Lindsay Pengel zorgden weer voor de aansluiting 44-44. Maar ook dat was weer van korte duur. Martini Sparks pakte weer een voorsprong. Ook een Landsmeerse time-out zorgde niet voor extra scherpte in het team. Ondanks 4 punten van Myrthe den Heeten, liep Martini Sparks uit naar 57-50. Bij het meegekomen Landsmeerse publiek ontstond twijfel of een overwinning er vandaag wel in zou zitten. Een verre driepunter van Lindsay Pengel deze keer, zorgde voor een nog te overziene stand na 30 minuten spelen, 61-57.
In het vierde kwart moest het er dan maar van komen, moesten de meiden van TopKip Lions gedacht hebben. Vier punten van Charlotte van Kleef, een driepunter van Myrthe den Heeten en een drive van Lindsay Pengel en de achterstand is omgebogen in een 61-66 voorsprong. Een time-out van de coach van de tegenstander stopte echter de flow van TopKip Lions en weer liet de ploeg uit Landsmeer Martini Sparks het initiatief overnemen. De ploeg uit Haren kwam hard terug en nam zelfs weer een kleine voorsprong 71-70.  Een time-out zou geholpen hebben, maar de basketballsters van TopKip Lions toonden volwassenheid en herpakten zich helemaal zelf. Martini Sparks werd geen punt meer gegund. Met een score van Epiphany Etienne werd eerst de voorsprong teruggepakt waarna vier punten op rij van Lindsay Pengel en een vrije worp van Myrthe den Heeten de eindstand bezegelden, 71-77.

TopKip Lions heeft met nog vier wedstrijden te gaan met deze overwinning definitief de koppositie in Elite B en dus de zesde plaats in de competitie in handen. Het is nu kijken naar Elite A waar nog hard geknokt wordt om plek 3. De ploeg die deze plaats behaald zal de tegenstander van TopKip Lions zijn in de play-offs.

Scores: Epiphany Etienne 20, Lindsay Pengel 17, Charlotte van Kleef 14, Janna Vogelaar 11, Myrthe den Heeten 10, Indy le Belle 3, Nadine Boesaart 2, Emma de Wit 0, Claire Hirman 0