Dit weekend speelde het damesteam van Topkip Lions haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Zonder coach Chris van Kampen en zonder speelster Myrthe den Heeten, maar met waarnemend coach Marloes Nieuwveen, speelde de Landsmeerse ploeg tegen Thriple Threat uit Haarlem. Met 78-64 werd gewonnen.

Coach Chris van Kampen sluit deze week pas aan bij de ploeg uit Landsmeer. Hij kwam vorige week terug uit Montenegro, waar hij als bondscoach van het U16 Nederlands meisjesteam tiende werd bij de Europese kampioenschappen in de B-divisie. Myrthe den Heeten was afwezig, omdat zij in Montreal Canada met het NT 3×3 speelde.

Thriple Threat en Topkip Lions kennen elkaar van het afgelopen seizoen. Beide ploegen spelen in de dameseredivisie. Vorig seizoen won Lions alle wedstrijden van de jonge ploeg uit Haarlem. Thriple Threat eindigde het afgelopen seizoen op een 8e plaats, terwijl Topkip Lions in de play-offs de laatste 4 haalde.
De ploeg uit Haarlem verloor één van haar betere speelsters aan Den Helder, maar wist zich voor het komend jaar te versterken met een aantal buitenlandse speelsters. Voormalig Lions-coach Laki Lakner staat nu aan het roer bij Triple Threat en heeft grootste plannen voor het komende seizoen.
Topkip Lions uit Landsmeer daarentegen verloor international Loyce Bettonvil aan het 3×3 programma van de NBB en kan ook nog niet rekenen op de geblesseerde Tanya Bröring en Kim Hartman. Lies van Straaten die met coach Van Kampen mee was naar Montenegro was wel present.

Topkip Lions dat weliswaar niet op volle sterkte aantrad tegen Triple Threat, maakte het zich niet heel makkelijk. Er werd veel balverlies geleden en tot in het derde kwart wist de ploeg uit Haarlem het damesteam van Lions goed bij te houden (52-51). Pas in het vierde kwart werd het kwaliteitsverschil toch duidelijk en konden de Landmeerse dames de kleedkamer opgelucht opzoeken. Met een stand van 78-64 was de winst binnen. Charlotte van Kleef wist zich met 22 punten tot topscorer van de wedstrijd te kronen.

Scores: Charlotte van Kleef 22, Epiphany Etienne 12, Lindsay Pengel 12, Nadine Boesaart 10, Indy Lebelle 9, Emma de Wit 8, Lies van Straaten 5