Landsmeer – De basketbalsters van TopKip Lions wonnen zaterdagavond de achtste wedstrijd op rij. Lekdetec, dat eerder deze week ook al in de kwartfinale van de beker werd verslagen, moest ook in Landsmeer het onderspit delven. TopKip Lions had geen kind aan de Bemmelse formatie en won met 79-56.

Foto: de jarige Jaleesa Molina (foto Jasmijn de Wit)

Foto: de jarige Jaleesa Molina (foto’s Jasmijn de Wit)

Het team van coach Chris van Kampen startte de wedstrijd scherp. Voordat de tegenstander met de ogen kon knipperen stond er door scores van Lindsay Pengel (4) en Epiphany Etienne (7) binnen 2 minuten een 11-0 stand op de borden. Ook de verdediging was goed op orde, getuige de ‘0’ van de opponent. Een Bemmelse time-out zorgde er echter voor dat Lekdetec wat beter in haar spel wist te komen. Tot 22-11 is er voor TopKip Lions echter nog geen vuiltje aan de lucht, maar dan weet de ploeg uit Landsmeer niet meer tot scoren te komen en komt Lekdetec toch nog terug tot 22-19 na 10 minuten spelen.
Het tweede kwart wordt echter weer goed gestart. Jaleesa Molina staat goed onder de borden te spelen en dat komt goed uit, want de scout van het Amerikaanse college waar ze voor het komende seizoen bij getekend heeft, Temple, zit op de tribune. Ook Charlotte van Kleef leverde haar bijdrage met twee prima schotjes. Zonder tegenscore heeft TopKip binnen no-time weer een 31-19 voorsprong bereikt. TopKip Lions staat Lekdetec dit kwart maar 9 punten toe en de voorsprong wordt door TopKip Lions goed vastgehouden. Janna Vogelaar drived succesvol naar de basket net als Claire Hirman. Jaleesa Molina sluit de score in de eerste helft met een and-one en de speelsters gaan met 41-28 de rust in.

In het derde kwart gaat TopKip Lions gestaag door. Epiphany Etienne zorgt voor 45-30. Even lijkt Lekdetec terug te komen, maar met een time-out van Chris van Kampen krijgt hij toch het team weer in de goed flow. Het zijn de jonkies van TopKip Lions die dit kwart met mooie acties weten uit te spelen: Janna Vogelaar (4), Indy le Belle (2), Emma de Wit (2) en Jaleesa Molina (6). Het staat 63-48 na afsluiting van Q3.
Het vierde kwart is slechts een formaliteit. Het is zo’n wedstrijd waar alle speelsters hun kansen krijgen en hun minuutjes pakken. Myrthe den Heeten vijzelt haar totaal aantal driepunters nog even op. En zo wordt de wedstrijd simpel afgesloten met een 79-56 eindstand en behaalt TopKip Lions haar achtste overwinning op rij.
TopKip Lions staat nu ongeslagen in de Elite B aan kop en lijkt af te steven op een definitieve zesde plaats. In de play-offs zullen zij daarom koplopers Den Helder en Grasshoppers mislopen en gekoppeld worden aan de nummer drie. In Elite A is het nog spannend wie dat gaat worden.

Komende dinsdag speelt TopKip Lions de halve finale van de beker in Haarlem tegen Triple Threat. Op woensdag wordt de andere halve finale gespeel tussen Den Helder en Binnenland.

Scores: Epiphany Etienne 21, Jaleesa Molina 16, Myrthe den Heeten 12, Lindsay Pengel 8, Janna Vogelaar 8, Charlotte van Kleef 6, Claire Hirman 3, Emma de Wit 3, Indy le Belle 2, Nadine Boesaart 0

39E7DEF7-92C0-4752-92D4-AAD8818319C5-89729-00003915FA92432D

Afbeelding 1 van 5