De start voor onze dames in het nieuwe jaar. Het is al weer even geleden, de laatste wedstrijd. De Landsmeerse formatie reed aan zonder sterkhouders Kim Hartman en Nadine Boesaart. Een wedstrijd die begint met een basis plaats voor de jeugdige Denise Bloemkolk en de terugkeer van Benthe Versteeg en Jose Verhulsdonk na afwezigheid door blessureleed. En tot slot Epiphany die weer terug op het nest is na haar afwezigheid.

Onze Lions hebben slechts vier speelsters die alle drie de competitie wedstrijden hebben gespeeld. Dat zegt al wat over de voorbereidingen van het seizoen. Niet optimaal, ook nog eens met de situatie zoals hij is door Covid. Pittige taak voor coach Marloes en haar staf..

Veel verwachtingen op voorhand. Utrecht is ook een team in opbouw, Landsmeer heeft vooraf de beste papieren. We starten met een fel Landsmeer. De eerste score door Denise meteen, en even doorpakken en we zijn meteen acht punten los bij een stand van 2-10. Mooi verdeeld, verschillende speelsters met scores. Benthe gaat los in het eerste kwart, niet te temmen, en scoort er op los, ook vanaf de vrijeworp lijn. Het eerste kwart eindigt in 11-20 via Charlotte met de laatste 2 punten.

Ook het tweede kwart kenmerkt zich door het inzetten van de jeugdige talenten in de selectie van Landslake Lions. Denise, Julia, Lotte, Geena, Emma ze maken allemaal wat minuten en ik moet zeggen dat ze het stuk voor stuk goed hebben gedaan. Lotte Nijland kwam er in, pakte direct een rebound en een score.

Het tweede kwart ging moeizamer. Benthe helaas in foutenlast, en de schoten van buitenaf waren wat ‘rusty’. De altijd trefzekere Charlotte, maar ook Myrthe lukte het maar niet om lekker op schot te komen. Ook Tanya was niet gelukkig met de pogingen. Dit maakte dat Utrecht steeds dichterbij kon komen, met een alsmaar scorende Roos Hof. 22-28 was de ruststand. Slechts 8 punten in dit kwart voor onze Lion ladies dus. Coach Marloes had wat te bespreken.

Het derde kwart haakt Utrecht steeds weer aan, en komt almaar dichterbij., en met 35-35 is het gelijk. Vanaf dat moment hebben onze dames het pittig met de afwerking. We blijven wel net even een puntje voor steeds maar ook Utrecht komt langszij met 43-42. Dat duurt niet lang, want Tanya knalt er direct een score overheen waardoor we de leiding weer overnemen. Het blijft echter een nek aan nek race.

Onze eigen Julia Bakker scoort met bonus waardoor we op 45-49 komen. De eindstand van het derde kwart. We mogen ons gaan opmaken voor een spannend vierde kwart. Je kunt zien dat we wedstrijdritme missen. Maar aan de inzet en de wil om te winnen ontbreekt het zeker niet. Attractief om te kijken daardoor. En wat een teamspirit, ook dat valt op.

En daar gaan we, de klok loopt weer. Tien minuten om uit te maken wie er met de punten achterblijft. Utrecht start wat sterker, en komt al snel op 49-49. Denise voor de 3, en we staan weer op 49-52. En dan Utrecht weer sterker, 54-52, uitlopend naar 58-54. En gelukkig worden we wakker en herpakken we onszelf. Myrthe gaat opeens gelukkig aan, en scoort haar vertrouwde 3 punter. Tanya volgt! En nog een score van Benthe en we slaan het gewenste gat van weer vijf punten met 58-63. Dat hadden we even nodig. Utrecht scoort, maar weer Myrthe met de 3, en dan spelen we het super professioneel uit. We laten Utrecht niet meer scoren, maken zelf nog punten vanaf de strafworplijn, en sealen de wedstrijd met 60-69 als eindstand.

Lekkere win ! De punten in de tas, lekker terug naar Landsmeer. Go Lions !