Zonder vrijwilligers geen Lions Basketbal Dames 1, zonder Lions Dames 1, geen eredivisie basketball in Landsmeer!

De vrijwilligers bij Landslake Lions vormen zonder twijfel de motor van ons team. Zonder vrijwilligers hebben we geen jury tafel,  geen hulp tijdens het op en af bouwen, geen livestream, geen leuke wedstrijdfoto’s en ga zo maar door.
Gelukkig willen veel mensen zich inzetten voor ons team (basketballers en geen basketballers), voor én achter de schermen, en werkzaamheden verrichten voor de club. Daarom willen wij onze vrijwilligers “In het zonnetje zetten!”

We starten deze reeks met Diana de Jong, al 34 jaar actief bij Landslake Lions.

Wie ben je?
Ik ben Diana de Jong, woon in Landsmeer en heb 3 kinderen, Richelle (27), Jesper (23) en Quinty (21) Kuijper.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk fulltime als controle ambtenaar bij de Belastingdienst en controleer ondernemingen. Op dit moment verricht ik mijn werkzaamheden al vanaf 16 maart 2020 vanuit huis.

Hoelang ben je al actief bij de Lions?
Ik ben inmiddels 34 jaar actief bij Landslake Lions. Ik ben begonnen als speelster en al heel snel via Hanny de Kok eerst in de TC en later ook bestuur gerold. Toen ik zwanger werd van mijn oudste dochter ben ik gestopt met spelen maar wel altijd betrokken gebleven bij Dames 1 en ook altijd jurytafel blijven doen. Dit heb ik ook altijd heel erg leuk gevonden en zeker met Ferdinand van Veen aan mijn rechterzij. Tijdens mijn 2ezwangerschap ben ik gestopt met het bestuur. Mijn kinderen hebben ook alle drie bij LLL gespeeld waarvan Quinty wel het meest succesvol was.

Wat betekent basketball voor jou en heb je het zelf ook gedaan?
Ik vind basketbal een heel erg leuk spelletje en ook alles eromheen. Het is maar een klein wereldje waar ik me altijd wel heel erg prettig in heb gevoeld. Ik heb inderdaad vroeger ook gebasketbald. Eerst in Enkhuizen en daarna (na mijn verhuizing in 1987) in Landsmeer waar ik in een heel erg leuk en gezellig team speelde met o.a. Hanneke de Jong, Saskia Duikers, Anita Vermeulen, Lia Goedhart en Sandra Schreuder.

Kun je vertellen over je bijdrage bij de Lions? Wat je allemaal doet?

De diensten die ik nu nog verricht voor Lions is dat ik in het bestuur van de Stichting al een aantal jaren weer actief ben. Ik ben altijd de jurytafel blijven coördineren (ongeveer dus 34 jaar) en ik ben erg blij met de mensen achter de tafel waarvan een aantal het dus ook al zo’n lange tijd doet en die mensen, Hanneke de Jong, Anita Vermeulen, Sandra Schreuder en Monique du Moulin, wil ik daar ook heel hartelijk voor danken en verdienen ook echt een vet applaus. Ook coördineer ik de kassa en loterij bij de ingang en verdere bestuurszaken zoals ook wel contact met de bond.

Waarom draag je Lions Dames 1 een warm hart toe?
Dames 1 is voor mij altijd het vlaggeschip van de vereniging geweest en ik vind het ook leuk om altijd betrokken te zijn geweest bij het wel en wee van de dames en heb ook zeker veel respect voor de speelsters en de staf.

Wat brengt het jou om dit voor ons te willen blijven doen?

De drive om door te gaan was er altijd en stilzwijgend werd het contract steeds verlengd maar zo langzamerhand wordt het ook wel tijd om het stokje door te geven aan iemand anders.

Wat zou je willen zeggen tegen eventuele nieuwe vrijwilligers?
Ga er voor! Het is een erg leuk en gezellig team en elke helpende hand is heel hard nodig, Je krijgt er heel veel voor terug.

Aan wie wil je het stokje doorgeven? En waarom?
Ik wil graag het stokje doorgeven aan Ferdinand van Veen. Hij is wel gestopt 2 jaar geleden maar heeft heel erg veel voor de vereniging betekend en is vanaf de zijlijn nog altijd benaderbaar. Hij was ook jarenlang de vaste speaker van de dames (en overigens de beste speaker van Nederland).

 

Hartstikke bedankt Diana, wat je allemaal voor ons doet! We hopen dat je het stokje nog eventjes kan vasthouden, want we willen je nog niet zien gaan…

Dames 1