Den Helder 17 september 2023 – TopKip Lions wist gisteravond zonder al te veel moeite het damesteam van Den Helder Suns in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te verslaan. Zonder één moment in de problemen te komen werd er gewonnen met 54-79.

Vorig seizoen was Den Helder nog een gevreesde tegenstander en werd er alle keren, inclusief de Bekerfinale, van de ploeg van Mario Bennes verloren. Gisteravond stond er echter een ander team met veel minder ervaring op het veld; een team in opbouw. TopKip Lions heeft daarentegen niet ingeboet aan kwaliteit, in tegendeel, met de komst van Richelle van der Keijl is het team meer in balans gekomen. Het werd dan ook een redelijk eenvoudige avond voor de ploeg uit Landsmeer.

Coach Chris van Kampen startte de wedstrijd met Claire Hirman, Myrthe den Heeten, Lindsay Pengel, Charlotte van Kleef en RIchelle van der Keijl in de basis. Tot 6-6 was het nog een wedstrijd, maar twee driepunters van Janna Vogelaar en Charlotte van Kleef maakten duidelijk wat de plannen van TopKip Lions deze avond waren: beter beginnen dan het vorige seizoen en de winst meenemen naar Landsmeer. Den Helder scoorde pas weer in de 8e minuut en toen was het al 8-16. TopKip Lions denderde vervolgens door. De scores waren dit kwart mooi verdeeld over de Landsmeerse speelsters. Na punten van Lindsay Pengel, Claire Hirman en een laatste score van Epiphany Etienne werd dit kwart afgesloten met 10-25 comfortabele voorsprong.
In het tweede kwart was de eerste score van Richelle van der Keijl. TopKip Lions bleef goed de opdrachten uitvoeren. Niettemin kwamen de centers Lies van Straaten en Charlotte van Kleef deze 10 minuten in foutenlast, terwijl zij de sterke en zwaardere centers van Den Helder moesten verdedigen. Maar TopKip Lions had voldoende kwaliteit in het team om dit op te vangen. Zonder problemen werd de rust bereikt, 31-44.
Ook na rust bleef de Landsmeerse ploeg gestaag de voorsprong uitbreiden en ook Myrthe den Heeten bemoeide zich dit kwart met de scores. Aan inzet en felheid mankeerde het bij het jonge team uit Den Helder niet, maar TopKip Lions was gewoonweg een niveautje te goed deze wedstrijd.
In het vierde kwart kon coach Van Kampen ook de 18-jarige Pleun Emmelot en 20-jarige Lisa van Roemburg hun debuut laten maken in het Landsmeerse dameseredivisieteam. En met een stand van 54-79 werd huiswaarts gekeerd.
Indy le Belle was deze wedstrijd in verband met een blessure niet inzetbaar.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op de planning. Zaterdagavond 23 september wordt om 18.45 uur gespeeld in sporthal De Vlaskoel tegen Jolly Jumpers, het team dat dit weekend vrij had. Pas op14 oktober speelt TopKip Lions haar eerste thuiswedstrijd. Om 19.30 uur wordt dan BAL getroffen.

Scores: Charlotte van Kleef 20, Epiphany Etienne 13, Lindsay Pengel 12, Claire Hirman 9, Richelle van der Keijl 8, Janna Vogelaar 7, Myrthe den Heeten 7, Lies van Straaten 2, Pleun Emmelot 1