Den Helder 16 september 2023 – Vandaag gaat voor de dameseredivisieploeg van TopKip Lions de competitie weer van start. In Den Helder wordt de nummer twee van het afgelopen seizoen getroffen.

De ploeg van coach Chris van Kampen heeft een goede voorbereiding achter de rug. Er werd geoefend tegen Belgische en Duitse ploegen. Van week tot week werden er stappen vooruit gezet. Het team is vrijwel in tact gebleven. Nadine Boesaart, Jaleesa Molina en Evie van der Woude vertrokken om verschillende redenen. Aanwinst Richelle van der Keijl moet het team onder de borden versterken. Gebleven zijn Charlotte van Kleef, Myrthe den Heeten, Lindsay Pengel, Epiphany Etienne, Claire Hirman, Indy le Belle, Lies van Straaten, Emma de Wit en Janna Vogelaar. Mogelijk dat dit seizoen ook nog een paar talenten uit de jeugd worden ingepast en wellicht kan ook Kim Hartman weer worden ingezet.
Den Helder verloor een aantal sterkhouders. MVP van het vorige seizoen Janiek van Veen vertrok naar België, Kiki Fleuren is fulltime aangesloten bij het 3×3 bondsprogramma, Iris Vennema vertrok naar Amerika en ook Kelsi Lidge is weg.
Vorig weekend verloor Den Helder nog dik tijdens de wedstrijd om de Supercup tegen Grasshoppers.
Niettemin moet Lions de ploeg uit Den Helder niet onderschatten, want het Helderse team herbergt nog een aantal talentvolle jongelingen en heeft veel lengte.

De wedstrijd begint om 19.00 uur in Den Helder en is via livestream te volgen.