Wroclaw, 25 augustus 2023 – TopKip Lions speelster Janna Vogelaar is door de NBB geselecteerd om namens Nederland deel te nemen aan het jaarlijkse FIBA basketballcamp. Het trainingskamp is bedoeld voor talentvolle basketballers, scheidsrechters en coaches. Het Europese evenement dat georganiseerd wordt door de FIBA en de NBA, viert dit jaar zijn 20e jubileum en zal voor het eerst plaatsvinden in het Poolse Wroclaw.

Aan de BWB-camp (Basketball without borders) doen jaarlijks de grootste talenten uit de wereld mee om rechtstreeks te leren van huidige en voormalige FIBA-, NBA- en WNBA-spelers, legendes en coaches. Dit jaar zijn bij het Europese BWB-camp onder meer San Antonio Spurs-aanvaller Jeremy Sochan (Polen) en voormalig WNBA-speler Ruth Riley (VS)) aanwezig. Ook in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië zijn er BWB-camps.
Het prestigieuze trainingskamp biedt Janna Vogelaar, die afgelopen seizoen rookie van de dameseredivisie werd, een unieke kans om haar vaardigheden en skills in een internationale omgeving te verbeteren.

Huidig Nederlandse internationals zoals Emese Hof, Lisanne de Jonge en Laura Westerik gingen haar jaren geleden al voor. Het BWB-camp zal van 25-28 augustus 2023 plaatsvinden in Wroclaw. Janna Vogelaar vertrekt donderdag samen met onder meer Keona Douwstra naar Polen en zal dinsdag weer terugkomen.

Veel succes en plezier, Janna!

Meer informatie:
https://www.fiba.basketball/news/20th-anniversary-basketball-without-borders-europe-camp-to-take-place-in-poland