Boom (B) 26 augustus 2023 – De voorbereiding van TopKip Lions is weer van start gegaan. Het team van coach Chris van Kampen is vorige week begonnen met de trainingen en zal komend weekend voor een trainingskamp naar België gaan.

Zaterdag 26 augustus zal vooral in het teken staan van trainen en teambuilding in de sporthal van Boom. Overnacht wordt er in Antwerpen. Op zondag 27 augustus wordt in Boom een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Belgische Phantoms Basket Boom dat in de sterke Belgische Topdivisie uitkomt. Phantoms Basket behaalde afgelopen seizoen de vijfde plaats in deze competitie. Phantoms basket speelde ook in de EuroCup, maar verloor twee keer ruim van Lointek Gernika uit Spanje.

Wedstrijd: Phantoms Basket Boom – TopKip Lions
Datum: 27 augustus 2023
Tijd: 15.00 uur
Plaats: Brax-hall, Kapelstraat 145, 2850 Boom, België

Tijdens het weekend zal Janna Vogelaar niet aanwezig zijn, omdat zij deelneemt aan het prestigieuze FIBA BWB camp. Wel doet voor het eerst nieuwkomer Richelle van der Keijl mee. Charlotte van Kleef die ook een jaar speelde in de Belgische Topdivisie (Kangoeroes Mechelen) komt in het team van Boom een paar oud-teamgenoten tegen. Het sterke Belgische team heeft ook een aantal nieuwe speelsters in de gelederen, waaronder de Australische Kristina Moore.
De wedstrijd zal dan ook voor beide teams vooral in het teken staan van oefenen en wennen.

Meer informatie:
https://phantomsboom.sportadministratie.be/
https://basketball.eurobasket.com/team/Phantoms-Boom/50742?Women=1