Londen, 19 augustus 2023 – Vier speelsters van TopKip Lions deden zaterdag mee aan de 5×5 streetballfinale van de Europese Summer Jam finals in Londen. Na winst op Berlijn en Barcelona, werd in de finale het Engelse team uit Londen verslagen.

Vorige maand deed Charlotte mee aan de nationale finale in Rotterdam en won toen een ticket voor de Europese finales in Londen. Myrthe den Heeten, Epiphany Etienne en kersverse TopKip speelster Richelle van der Keijl vergezelden haar nu naar Londen, waar de winnaars uit Frankrijk (Parijs), Duitsland (Berlijn), Engeland (Londen), Spanje (Barcelona) en Italië (Milaan) deelnamen aan de Foot Locker Summer Jam Finals. Naast de 4 Landsmeerse speelsters bestond het team verder uit Janine Guyt, Rowie Jongeling, Chermensa van la Parra en Tete Bartelds. Mitchell Lieveld nam de coaching weer voor zijn rekening.

Op Clapham Common Court in Londen deden de Nederlandse meiden onder de naam van Concrete Lions goede zaken en konden ze na drie gewonnen wedstrijden de enorme bokaal in ontvangst nemen.

Met de winst in Londen heeft het team een ticket verdiend voor het bezoeken van een NBA-wedstrijd in Parijs. Het is de vraag of het lukt dat de speelsters van TopKip Lions hieraan kunnen deelnemen, nu de voorbereiding van de competitie ook weer van start is gegaan.

Meer informatie:
https://www.instagram.com/claphamcommoncourt/?hl=nl
https://www.instagram.com/concretelionsbasketball/?hl=nl