Landsmeer 7 augustus 2023 – TopKip Lions coach Chris van Kampen heeft na gesprekken met het bestuur afgelopen week voor een nieuw seizoen dameseredivisie bijgetekend.

De in Purmerend woonachtige coach heeft na zijn eerste jaar als hoofdcoach bij een dameseredivisieploeg zin in een volgend seizoen. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Vorig seizoen begon het team uit Landsmeer mede vanwege vele blessures niet goed. De voorbereiding begon laat en ook moest het wennen aan de coachwissel. In de loop van het seizoen werd de vorm teruggevonden, maar dit was te laat om in de Elite A terecht te komen. In de Elite B won TopKip Lions vervolgens alle wedstrijden en was daar een klasse apart. TopKip Lions haalde de finale van de Carla de Liefde Trofee. In eigen huis was het een geweldig spektakel ondanks dat Lions verloor van Den Helder. In de kwartfinale van de play-off’s werd helaas verloren van Triple ThreaT, maar Lions was daarin zeker niet kansloos.

Van Kampen heeft inmiddels international Richelle van der Keijl weten aan te trekken en zij is een geweldige versterking onder de borden. Zij maakt met haar ervaring het nog jonge team completer. Een aantal jonge speelsters heeft het afgelopen seizoen veel vertrouwen gekregen van de 43-jarige coach en kunnen groeien door de minuten die ze van hem hebben gekregen. Routinier Nadine Boesaart is gestopt en Evi van der Woude en Jaleesa Molina zijn voor een avontuur naar Amerika vertrokken. Met de overige speelsters wordt nog gesproken, maar het overgrote deel van het team lijkt bijeen te blijven.
Omdat een aantal andere ploegen in de competitie door het vertrek van speelsters verzwakt lijkt, wordt een beter resultaat dan het afgelopen seizoen verwacht.

Meer informatie over coach Chris van Kampen in een artikel over hem in het Noord Hollands Dagblad:
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220506_58781589