Landsmeer 9 december 2023 – Afgelopen zaterdagavond wonnen de dames van TopKip Lions na een spannende wedstrijd van Binnenland uit Barendrecht. Met 80-74 werd weer een belangrijke overwinning binnengehaald, maar aan het eind van de wedstrijd verloor het Lies van Straaten met een zware achillespeesblessure.

Binnenland startte aan de hand van Marlou de Kleijn sterk aan de wedstrijd en pakte een 0-5 voorsprong. Ondanks scores van onder meer Richelle van der Keijl wist TopKip Lions niet dichterbij te komen. Een time-out van Nadine Boesaart, die zieke coach Chris van Kampen verving, zorgde ervoor dat de Landsmeerse ploeg met scores van Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef de eerste voorsprong pakte, 16-15. Niettemin werd het eerste kwart met een 16-19 achterstand afgesloten.
Ook het tweede kwart startte Binnenland weer sterk en liep uit naar 16-23. Maar halverwege de tweede 10 minuten keerde het tij en met scores van Richelle van der Keijl, Lies van Straaten en Lindsay Pengel werd tot 30-32 teruggekomen. Ook een time-out van Binnenland bracht daar geen verandering in, want TopKip Lions ging de rust in met een kleine voorsprong, 39-37.

Het derde kwart liet weer een vergelijkbaar beeld zien. Binnenland startte weer voortvarend, maar halverwege het kwart pakte TopKip Lions na een Landsmeerse time-out en scores van Charlotte van Kleef weer een 60-56 voorsprong.
In het vierde kwart werd het duidelijk dat TopKip Lions over een bredere bank beschikt dan Binnenland, waar de twee topspeelsters een volle wedstrijd moesten spelen en vermoeid raakten. TopKip Lions gaf de voorsprong dan ook niet meer uit handen en bouwde langzaam de voorsprong uit naar een 80-74 eindstand.
Een belangrijke overwinning in de strijd om de tweede plaats in het eindklassement van de eredivisie.
Toch keek het Landsmeerse team niet blij na de wedstrijd, want enkele minuten voor het einde knapte bij Lies van Straaten de achillespees af. Lies van Straaten zal hierdoor langdurig uit de roulatie zijn en wordt deze week al geopereerd (heel veel sterkte, Lies).

Scores: Charlotte van Kleef 24, Myrthe den Heeten 12, Epiphany Etienne 11, Richelle van der Keijl 10, Lindsay Pengel 8, Indy le Belle 8, Lies van Straaten 4, Claire Hirman 3