Weert, 16 december 2023 – De basketballsters van TopKip Lions hebben ook dit weekend geen fouten gemaakt en klopten hekkensluiter Basketbal Academie Limburg (BAL) zonder problemen. Met 70-106 werd de nummer 9 in de eredivisie verslagen.

TopKip Lions speelde zaterdagavond de laatste reguliere competitiewedstrijd van het jaar 2023. De ploeg van coach Chris van Kampen leed tot nu toe slechts één nederlaag en dat was tegen Grasshoppers, de nummer 1 in de competitie. BAL moest dan ook op voorhand geen probleem zijn. En dat werd het ook niet.

Claire Hirman scoorde de eerste 5 punten van de wedstrijd en al snel werd ook Richelle van der Keijl gevonden in de bucket. Bij een 0-9 stand pakte BAL zijn eerste score, maar TopKip Lions stoomde door. Bij een stand van 6-19 liet het Landsmeerse team echter even de teugels vieren en stond BAL nog 8 punten toe. Niettemin eindigde TopKip Lions het eerste kwart na een score van Indy le Belle met een 14—25 voorsprong.
Verdedigend mocht het best wat strakker, maar aanvallend wist TopKip Lions goed de basket te vinden. Kim Hartman en Epiphany Etienne opende de score in het tweede kwart. Aan het eind van het tweede kwart ging ook Charlotte van Kleef zich met de punten bemoeien. Met een ruststand van 33-49 was TopKip Lions echter nog nauwelijks verder uitgelopen.

In de tweede helft werd de verdediging iets strakker aangehaald en had de ploeg uit Weert het wat moeilijker met scoren. Het waren dit kwart vooral Lindsay Pengel, Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef die de punten voor hun rekening namen en met een stand van 49-80 was de wedstrijd wel gespeeld.
In het laatste kwart kregen alle bankspeelster nog ruim de kans om minuten te maken.
Met een driepunter van Emma de Wit werd de 100-puntengrens gepasseerd (65-102) en mag zij nu een taart gaan bakken. TopKip Lions pakte een 70-106 overwinning. Vijf speelsters eindigden in de dubbele cijfers.
Het team maakte van de gelegenheid gebruik om van deze verre uitwedstrijd een weekendje Limburg te maken en bracht op zondag een bezoek aan de kerstmarkt in Maastricht. Een gezellige manier van teambuilding.

Scores: Richelle van der Keijl 20, Charlotte van Kleef 19, Lindsay Pengel 15, Myrthe den Heeten 10, Claire Hirman 7, Epiphany Etienne 6, Kim Hartman 5, Janna Vogelaar 4, Lisa van Roemburg 4, Emma de Wit 3, Indy le Belle 3