Landsmeer – De basketballsters van TopKip Lions zijn de eerste wedstrijd in de Elite B goed gestart. Zaterdagavond werd in eigen huis eenvoudig gewonnen van Martini Sparks. De ploeg uit Haren kon alleen in het eerste kwart tegenstand bieden, maar daarna liep TopKip Lions snel uit naar een 94-57 eindstand.

Het team van TopKip Lions trad deze wedstrijd aan zonder Anouschka Meijer. De 20-jarige basketbalster heeft besloten om te stoppen met basketbal. De guard die in 2016 als 15-jarige bij het CTO haar debuut in de eredivisie maakte, was dit seizoen goed voor 17 minuten per wedstrijd, 3 punten en 2 rebounds. In 2020 vertrok zij voor twee seizoenen naar Iona Womens Basketball in New Rochelle Amerika. Waarna zij zich dit seizoen aansloot bij TopKip Lions.

Coach Chris van Kampen had deze wedstrijd de beschikking over slechts negen speelsters. Ook de blessurebank zit nog vol. De wedstrijd wordt goed begonnen. Charlotte van Kleef wint de sprongbal en scoort meteen haar eerste driepunter voor TopKip Lions. Epiphany Etienne vergroot de voorsprong met een score en bonus, 6-0. Vier vrije worpen raak en scores van Claire Hirman en Lindsay Pengel (14-5) maken dat de coach van Martini Sparks in een time-out schiet. En met succes. De ploeg uit Haren komt terug tot 16-14, maar dan schiet Indy le Belle er een loepzuivere 3 punter in. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 21-17 stand.
In het tweede kwart opent wederom Charlotte van Kleef de score met een driepunter. Samen met Lies van Straaten maakt zij korte metten met Martini Sparks en zorgen zij samen voor een 35-22 voorsprong; het verschil is gemaakt. Indy le Belle scoort vervolgens haar tweede driepunter en ook Myrthe den Heeten vergroot met een drie- en een tweepunter de voorsprong. Een jumpertje van Charlotte van Kleef zorgt voor de ruststand van 45-26 en de wedstrijd is gespeeld.

Bij de start van de tweede helft zijn het Epiphany Etienne en Myrthe den Heeten die de voorsprong verder uitbreiden naar 56-33. En ondanks een Harense time-out stoomt TopKip Lions door. Janna Vogelaar schiet een driepunter raak en met een laatste drietje van Myrthe den Heeten wordt het derde kwart afgesloten met een bijna 30-puntenvoorsprong, 70-42.
De verdediging van Topkip Lions blijft het ook in het vierde kwart Martini Sparks moeilijk maken. Terwijl de geoliede Landsmeerse ploeg geen problemen met scoren heeft. Fastbreaks en driepunters (13 stuks) vliegen de tegenstander om de oren. TopKip Lions sluit de score met de vierde driepunter van Charlotte van Kleef. De 100-puntengrens wordt net niet gehaald, maar de Landsmeerse ploeg stuurt Martini Sparks met een mooie stand van 94-57 terug naar het Groningse Haren.

Scores: Charlotte van Kleef 22, Epiphany Etienne 19, Myrthe den Heeten 17, Lies van Straaten 12, Claire Hirman 7, Janna Vogelaar 7, Indy le Belle 6, Lindsay Pengel 4, Nadine Boesaart 0