Haarlem – Het is TopKip Lions niet gelukt om de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de playoffs om te zetten in winst. Daar waar de halve finale in de beker nog ruim werd gewonnen van Triple ThreaT, wilden deze wedstrijd de ballen niet vallen en moest de Landsmeerse ploeg haar meerdere erkennen in de Haarlemse tegenstander, 73-70.

De ploeg van Chris van Kampen ging niet goed van start. In het hele eerste kwart werd tegen een achterstand aangekeken. Triple ThreaT dat een aantal vaardige dribbelaars in haar middelen heeft, liep regelmatig de defensie van TopKip Lions eenvoudig voorbij. Bij het normaal gesproken schotvaardige TopKip Lions wilden daarentegen de ballen niet vallen. Het gevolg was dat de Haarlemse tegenstander van 13-8 naar 26-15 uitliep. Scores van Jaleesa Molina en Charlotte van Kleef voorkwamen nog verder leed, maar het eerste kwart werd afgesloten met een 28-21 achterstand voor TopKip Lions.
Het tweede kwart zag er wat beter uit. Claire Hirman opende de score met twee rake vrije worpen. Een score met bonus van Van Kleef zorgden er vervolgens voor dat Triple ThreaT in een time-out vluchtte. Lions weet langzaam terug te kruipen naar Triple Threat, waarbij de jonge Jaleesa Molina verfrissend basketbal liet zien. Na vijf minuten spelen zorgde Epiphany Etienne voor de eerste voorsprong, welke met een drive van Claire Hirman verder werd uitgebreid, 34-37. Datzelfde beeld zagen we 3 minuten later weer. Na scores van Janna Vogelaar, Charlotte van Kleef en Claire Hirman (39-42) weet Triple ThreaT echter toch weer terug te komen. Het is in de rest van de wedstrijd steeds weer terug te zien. Het lukte TopKip Lions niet om door te pakken en een gaatje te slaan. Integendeel na dom valverlies werd de rust ingegaan met een kleine voorsprong voor Triple ThreaT, 44-42.

Vol goede moed startte TopKip Lions de tweede helft. Vrije worpen van Epiphany Etienne maakten de stand weer gelijk, 44-44. Maar verdedigend zat het deze wedstrijd bij TopKip niet goed in elkaar. De veel kleinere Haarlemse speelsters weten de Landsmeerse ploeg steeds met snelle acties te verschalken. Een driepunter en een drive van Claire Hirman zorgden weer voor een kleine voorsprong bij 48-51, maar TopKip Lions kon het ook deze keer niet vasthouden. Heel lang blijft het vervolgens 53-53 staan, waarbij beide ploegen strijden om de bal, maar ook klungelig balverlies lijden en veel missen. Uiteindelijk wordt het derde kwart afgesloten met een kleine voorsprong voor TopKip Lions, 55-56.

Myrthe den Heeten startte het vierde kwart met een driepunter, 55-59, en weer heeft TopKip Lions alle kansen om door te pakken, maar het zit er deze wedstrijd niet in. Ook eenvoudige vrije worpen op belangrijke momenten worden niet gescoord. TopKip Lions laat de overwinning tussen haar vingers glippen en keert met een 73-70 verliespartij terug naar Landsmeer.
De hele wedstrijd heerste het gevoel van ‘net niet’. Er waren genoeg kansen om deze wedstrijd te winnen, maar te veel ballen werden gemist, de verdediging was niet op orde en TopKip Lions liet dan ook de kans liggen om de playoffs in twee wedstrijden uit te spelen. Sterker nog TopKip Lions zal nu alle zeilen moeten bijzetten en de volgende twee wedstrijden moeten winnen om door te dringen tot de halve finale van de Playoffs.
Claire Hirman speelde een sterke wedstrijd en kwam uit op 18 punten.
Komende zaterdag speelt TopKip Lions om 19.30 uur thuis in het Indoor Centrum Landsmeer.

Scores: Claire Hirman 18, Charlotte van Kleef 15, Epiphany Etienne 9, Lindsay Pengel 8, Myrthe den Heeten 7, Jaleesa Molina 6, Janna Vogelaar 5, Lies van Straaten 2