Landsmeer – De dames van TopKip Lions hebben de stand in de kwartfinale van de playoffs weer gelijkgetrokken. In een spannende wedstrijd, waar partijen nauwelijks voor elkaar onder deden, trok de Landsmeerse ploeg aan het langste eind. Triple ThreaT werd met 86-79 verslagen.

TopKip Lions moest winnen om er een derde playoff wedstrijd uit te slepen. Bij verlies zou Triple ThreaT door zijn naar de halve finale van de playoffs. En het lukte, TopKip Lions won. Daar waar de ballen in de eerste wedstrijd tegen Triple ThreaT niet vielen, ging dat deze wedstrijd alweer een stuk beter. Met aanvallend 86 punten mag niet geklaagd worden. Verdedigend heeft coach Chris van Kampen nog wel wat aanpassingen door te voeren. 79 tegenpunten uit vooral drives is wel veel.

De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld. De beide teams waren erop gebrand om te winnen. Triple ThreaT opende nog de score, maar 4 punten van Myrthe den Heeten, een driepunter van Lindsay Pengel en een centermove van Epiphany Etienne zorgden voor een 9-6 voorsprong. Triple ThreaT nam echter vanaf dat moment het initiatief weer over en liep uit naar een 9-14 voorsprong. De Landsmeers time-out kwam vervolgens geen seconde te vroeg en TopKip Lions knokte zich weer in de wedstrijd. Een driepunter van Janna Vogelaar zorgde voor 12-14, waarna Lies van Straaten, Lindsay Pengel en Myrthe den Heeten de stand gelijktrokken, 18-18. Twee rake vrije worpen van Vogelaar zorgden tenslotte voor een kleine voorsprong na 10 minuten spelen, 20-18.
In het tweede kwart wist Triple ThreaT met twee vrije worpen de stand weer meteen gelijk te trekken, maar een driepunter van Indy le Belle zorgde voor een 23-20 Landsmeerse voorsprong. Het blijft stuivertje wisselen. Bij een stand van 23-25 schoot Charlotte twee keer een jumpertje raak. Toch wist Triple ThreaT weer 5 punten uit te lopen 27-32. Dan is het de goed spelende Lindsay Pengel die weer orde op zaken stelt en TopKip Lions op 31-32 brengt. Jaleesa Molina zorgde vervolgens weer voor een voorsprong, 33-32. Triple ThreaT gooide er daarna nog één driepunter in, maar wist de rest van het tweede kwart niet meer te scoren, terwijl bij TopKip Lions Janna Vogelaar en Epiphany Ettienne er beiden 4 punten in knalden. Met 43-36 werd de kleedkamer opgezocht.

Je zou denken, dat TopKip Lions nu zou doorpakken, maar het lukte de Landsmeerse ploeg niet. Triple ThreaT kwam weer terug en nam zelfs halverwege het derde kwart weer even een voorsprong, 51-53. Twee vrije worpen van Lindsay Pengel en de tweede driepunter van Indy le Belle gaven TopKip Lions weer een voorsprong, 56-53. Het derde kwart werd ook nu weer met een voorsprong afgesloten, 59-55.
In het vierde kwart lukte het Triple ThreaT niet meer om een voorsprong te pakken. Hoewel de ploeg uit Haarlem TopKip Lions op de hielen bleef zitten, bleef de Landsmeerse ploeg aan de goede zijde van de score. Bij een stand van 78-75 is het de Haarlemse ploeg die steeds vaker aan de noodrem moet trekken. Acht vrije worpen (twee voor Lindsay Pengel, twee voor Epiphany Etienne en 4 voor Charlotte van Kleef) worden echter gedecideerd door het netje gegooid. TopKip Lions wint met 86-79 en sleept daarmee een derde wedstrijd uit het vuur in de best-of-three serie.

De andere drie kwartfinales van de playoffs eindigden allen in een 2-0 eindstand. Den Helder SUNS, Grasshoppers en Binnenland hebben zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van de playoffs. TopKip Lions speelt aanstaande maandag, tweede paasdag, om 19.00 uur de beslissende wedstrijd in Haarlem.

Scores: Lindsay Pengel 23, Charlotte van Kleef 14, Epiphany Etienne 11, Myrthe den Heeten 11, Janna Vogelaar 9, Indy le Belle 7, Lies van Straaten 5, Jaleesa Molina 4, Claire Hirman 2