TopKip Lions knokt, maar redt het niet tegen TTT, seizoen over

Haarlem – In een grimmige sfeer is het de dames van TopKip Lions niet gelukt om de halve finales van de Playoffs te bereiken. In een meer spannende dan goede wedstrijd werd met 66-62 verloren van Triple ThreaT. TopKip Lions knokte, maar haalde deze reeks geen enkele wedstrijd de vorm van de 12 wedstrijden daarvoor. Met deze verliespartij is het seizoen dan ook voorbij.

De basketballsters uit Landsmeer hadden zich vooraf aan de wedstrijd al schrap gezet. Niet alleen tegen de behendige tegenstander maar ook tegen het intimiderende thuispubliek, dat zich in de eerste wedstrijd van de playoffs volledig misdragen had. Toch kon niet alle malaise hieraan opgehangen worden, want te veel speelsters haalden ook deze wedstrijd niet hun normale niveau.
De wedstrijd ontpopte zich eigenlijk zoals de beide eerdere wedstrijden in de playoffs. Teams bevochten elkaar op het scherpst van de snede en het was de gehele wedstrijd stuivertje wisselen. Tot aan het eind van de wedstrijd konden beiden ploegen nog winnen, maar Triple ThreaT was uiteindelijk de meest fortuinlijke ploeg.

TopKip Lions begon de wedstrijd goed en opende de score voortvarend. Na scores van Charlotte van Kleef en Claire Hirman stond het binnen mum van tijd 1-7. De Amerikaanse Toshua Leavitt van Triple ThreaT nam echter het initiatief over en zorgde in haar eentje voor de aansluiting, 6-7. Een score van Janna Vogelaar zorgde vervolgens weer voor een 6-9 voorsprong, maar Leavitt maakte direct met een driepunter weer gelijk. TopKip blijft knokken en een driepunter van Van Kleef zette TopKip Lions weer op een voorsprong, 9-12. Maar meer punten wist TopKip Lions dit kwart niet meer te scoren, terwijl de Haarlemse tegenstander nog zeven punten door het netje lukte te gooien. 16-12 na 10 minuten spelen.
In het tweede kwart stond de verdediging van TopKip Lions wat beter. Triple ThreaT was deze 10 minuten niet in staat om meer dan 9 punten te scoren. Als naast Janna Vogelaar en Charlotte van Kleef ook Lindsay Pengel zich met de score gaat bemoeien, loopt het ook aanvallend beter bij de Landsmeerse formatie. Twee vrije worpen van Pengel aan het eind van de eerste helft zorgden ervoor dat de Landsmeerse dames met een 25-28 voorsprong de rust in gaan.

In de tweede helft was het Quinta van Schijndel die Triple ThreaT terugbracht in de wedstrijd en halverwege het derde kwart stond het dan ook 38-34 in Haarlems voordeel. Een time-out van coach Chris van Kampen stopte de flow, maar ook hij kon niet voorkomen, dat TopKip Lions toch met een 49-44 achterstand het vierde kwart in ging.
TopKip Lions blijft knokken, zoals ze het hele seizoen al doet en komt ook in het vierde kwart weer hard terug. Janna Vogelaar en Lindsay Pengel zorgden halverwege voor een 54-55 voorsprong. Enkele minuten later is het Epiphany Etienne die 60-62 maakt, maar dan is de koek op. TopKip Lions weet niet meer tot scoren te komen, terwijl Triple ThreaT er nog 6 punten ingooit. Dure missers in de laatste minuut van normaal trefzekere speelsters maken dat TopKip Lions verliest met 66-62. Daarmee komt er een eind aan een wisselvallig landsmeers seizoen, waarin een slechte start werd gevolgd door een sterke reeks wedstrijden in de Elite B en een fantastische finaleplaats in de nationale beker. Helaas wist de Landsmeerse ploeg deze goede flow niet door te zetten in de playoffs. Het wordt nu wonden likken, vakantie vieren en voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Scores: Charlotte van Kleef 16, Janna Vogelaar 12, Lindsay Pengel 12, Claire Hirman 8, Jaleesa Molina 6, Myrthe den Heeten 3, Epiphany Etienne 3, Lies van Straaten 2