Basketballclub Landslake Lions uit Landsmeer bestaat 50 jaar en al 30 jaar aan de top in het vrouwen basketball! Dat wordt gevierd met een Jubileumweek van 4 en 11 juni in het Indoor  Centrum Landsmeer. Elk vrouwenteam heeft altijd een thuisbasis in het ICL gehad, waar het clubgevoel doorleefd werd en nog steeds wordt. Zeker in de periode vlak voordat de dames promoveerden naar de eredivisie en met trots houdt Landslake dat al 30 jaar vol. Uniek in Nederland!

Een halve eeuw basketball in Landsmeer en al 30 jaar vrouwen basketball op het hoogste niveau. Legendarische speelsters, zoals Angelique Post, Belinda Bos, Molly McDowell, Gerda Heinen en Fieke Ligthart hebben in Landsmeer hun grootste successen geboekt. En nog steeds is Landslake Lions hofleverancier van de Nederlandse vrouwenteams.

Wat is het succes van deze club? ‘Ouderwets Noord-Hollandse vechtlust, geloof in eigen kunnen, professionele aanpak en niet te vergeten een hele schare trouwe supporters,’  zegt voorzitter Tine Nat (Stichting Topsport Basketball Landsmeer), ‘Zonder steun van supporters en sponsoren is het onmogelijk om op het hoogste niveau te blijven draaien. We zijn blij dat er zoveel mensen genieten van de successen van onze dames. Je zou het niet verwachten van een klein dorp als Landsmeer, maar we zijn in heel Nederland beroemd en bekend!’

Om deze mijlpalen te vieren, wordt om te beginnen op 4 juni 2022 een benefietwedstrijd gespeeld tussen de Lions Legends en de All Time Lions Stars. Oud-speelsters uit het hele land laten op 4 juni zien wat ze nog in hun mars hebben en de vrouwen van het huidige team zullen zich van hun beste kant laten zien. De wedstrijd wordt gespeeld in het Indoor Centrum Landsmeer om 19.00 uur en wordt afgesloten met een feest voor alle trouwe fans en sponsors.

Op 11 juni spelen de heren een benefietwedstrijd. Speciaal voor deze gelegenheid trekken de oud-internationals van Landslake Lions en een selectie van de oud-internationals Nederland, hun basketball schoenen nog eenmaal aan.