Lions strijdend ten onder in playoffs

Landsmeer – De basketballster van Lions speelde afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in de halve finale van de playoffs in de dameseredivisie. Uit in Den Helder werd met 78-61 van de landskampioen Den Helder Suns verloren en dus was het zaak om de tweede wedstrijd in eigen huis te winnen om zo een derde beslissende wedstrijd uit het vuur te slepen. Lions vocht als een leeuw, partijen waren aan elkaar gewaagd en tot de laatste minuut was de stand gelijk. Maar Lions moest uiteindelijk met een stand van 63-68 toch de winst aan Den Helder laten. En daarmee is de competitie voor Lions dit seizoen voorbij.

Lions opende de wedstrijd met een driepunter van Loyce Bettonvil. Een score van Charlotte van Kleef en Myrthe den Heeten zetten de stand op 8-2. Via twee vrije worpen van Lindsay Pengel wordt uitgelopen tot 10-3. Maar Den Helder toont veerkracht en komt terug tot 10-10. Wederom een score van Charlotte van Kleef zorgt weer voor een voorsprong maar Den Helder antwoord meteen, 12-13. Er wordt niet veel gescoord, maar wel hard verdedigd en volledig in evenwicht wordt het eerste kwart afgesloten, 14-14.
Het tweede kwart toont eenzelfde beeld. Molly McDowell scoort, en den Helder trekt de score weer recht. Lindsay Pengel scoort en Den Helder brengt de stand weer in evenwicht en neemt zelfs een 2 punten voorsprong. Charlotte van Kleef zorgt weer voor gelijke cijfers op de borden, 20-20. En zo gaat het door met scores van Lies van Straten en Molly McDowell. Met een stand van 29-31 wordt de rust ingegaan.

Den Helder komt scherp uit de kleedkamer en weet ondanks een time-out van Marlous Nieuwveen een voorsprong te nemen van 31-41. Maar dan beginnen de schotjes van Myrthe den Heeten te vallen: drie driepunters op rij, een score van Charlotte van Kleef en Loyce Bettonvil en de stand staat weer gelijk, 44-44. Het in grote getale aanwezige publiek geniet volop en voelt dat het vandaag kan lukken. Weer vier punten van Myrthe den Heeten en drie van Claire Hirman en Lions gaat met een voorsprong van 51-48 het laatste kwart in.
In het vierde kwart weet Den Helder snel weer de stand gelijk te trekken en het wordt weer stuivertje wisselen. Dan staat Lions twee punten voor en dan Den Helder. Het publiek knijpt de billen bij elkaar van spanning. Het is een prachtige wedstrijd en Lions knokt en geeft alles. Loyce Bettonvil scoort 60-58 met nog 3 minuten op de klok. Maar 1,5 minuut later schiet coach Marlous Nieuwveen in een time-out na vijf punten van Kiki Fleuren en een driepunten van Kourtney Treffer namens Den Helder, 60-66. Deze klap komt Lions niet meer te boven.
De vrouwen van het Landsmeerse Lions zoeken moe maar met het gevoel dat tot het einde is gevochten de kleedkamer op (63-68). De competitie is voorbij.

Den Helder Suns zal nu de finale in de playoffs spelen tegen Grasshoppers uit Katwijk, net als vorig jaar. Dat wordt een interessante reeks, waarin het team met de beste individuele speelsters (Den Helder) speelt tegen het team, dat als team het beste presteert (Grasshoppers).

Scores: Myrthe den Heeten 19, Lindsay Pengel 11, Molly McDowell 11, Loyce Bettonvil 9, Charlotte van Kleef 8, Claire Hirman 3, Lies van Straaten 2