De basketballsters van Lions uit Landsmeer wonnen afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de Playoffs. Het Bemmelse Lekdetec was ook zaterdag niet in staat om het de ploeg van coach Marlous Nieuwveen echt moeilijk te maken. Lions had slechts twee wedstrijden nodig om de halve finale van de Playoff te bereiken en treft daar nu landskampioen Den Helder Suns.

Wedstrijden tegen Lekdetec zijn al het gehele seizoen een garantie voor spanning. In de competitie was het echter wel steeds Lions dat aan het langste eind trok. Slechts één keer wist Lekdetec te winnen, maar had daar toen wel twee verlengingen voor nodig. Voor de echte kenner waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. En Lions leverde!
De ploeg uit Landsmeer startte geconcentreerd aan de wedstrijd. Een score van Locye Bettonvil en Charlotte van Kleef zorgden meteen voor de eerste en ook definitieve voorsprong in de wedstrijd. De ploeg uit Bemmel zou uiteindelijk geen moment op voorsprong komen. Net als in de eerste wedstrijd werd de verdediging van meet af aan stevig aangetrokken. En daar waar de scores bij de Bemmelse ploeg vooral van twee speelsters moeten komen, werd er bij Lions ook deze wedstrijd weer door het hele team gescoord. Het eerste kwart wordt met een laatste score van Molly McDowell afgesloten met 24-21.
Het tweede kwart bleek achteraf het beslissende kwart. Lions speelde scherp en pakte veel rebounds, óók aanvallende rebounds, waardoor er meer kansen op scoren ontstonden. Tegenstander Lekdetec wordt dit kwart op 9 punten gehouden, terwijl Lions zelf er lustig op los scoort. Epiphany Etienne, Claire Hirman en Charlotte van Kleef openen de score en het staat binnen 3 minuten al 33-21. Lindsay Pengel en Lies van Straaten pakken ook hun puntjes mee. Het team van Lions is in balans en met rust ziet het in ruime aantallen aanwezige publiek al een bijna onoverbrugbare voorsprong van 46-30 op de borden.

In het derde kwart laat Lions degelijk spel zien en wordt de voorsprong zelfs nog een beetje uitgebouwd. Binnen een minuut zet Myrthe den Heeten met een driepunter Lions op een 20-puntenvoorsprong. Deze zal de rest van het kwart blijven staan: 62-42. Het vierde kwart werd vooral een kwart om rustig uit te spelen, geconcentreerd te blijven en ook bankspeelsters nog minuten te geven. Een buzzerbeater van de Bemmelse Yordi Kathmann zorgt voor de eindstand 69-60 en voor een plek in de halve finale voor Lions.

Komende donderdag 21 april speelt Lions om 20.30 de eerste wedstrijd in de halve finale in en tegen Den Helder Suns. De tweede wedstrijd staat gepland op zaterdag 23 april om 19.30 uur thuis in sporthal Landsmeer. Indien een derde wedstrijd nodig is, dan zal deze in Den Helder plaatsvinden.

Scores: Myrthe den Heeten 12, Charlotte van Kleef 11, Loyce Bettonvil 11, Lies van Straaten 9, Lindsay Pengel 9, Claire Hirman 8, Molly McDowell 5 en Epiphany Ettiene 4