Bemmel – De vrouwen van Lions wisten woensdag met een goede teamprestatie de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Playoffs te winnen van Lekdetec uit Bemmel. Daar waar de basketballsters uit Landsmeer twee weken geleden na twee keer OT de overwinning aan de Bemmelse ploeg moest laten, legde Lions met 57-65 een goede basis voor winst in de best-of-three reeks.

Hoewel de sprongbal nog gewonnen werd, pakte Lekdetec meteen het initiatief en nam met twee schoten een voorsprong van 5-0. Myrthe den Heeten zette deze achterstand echter met twee vrije worpen en een driepunter meteen om in een gelijke stand. Scores van Loyce Bettonvil en Charlotte van Kleef zorgden vervolgens voor de eerste voorsprong, 11-14. Lions zou uiteindelijk de rest van de wedstrijd de voorsprong niet meer uit handen geven. Een score onderlangs van Epiphany Etienne en een lay-up met bonus van Molly McDowell zorgden voor een mooie voorsprong van 11-19 na het eerste kwart.

In het tweede kwart vergrootten Claire Hirman en Lindsay Pengel de voorsprong naar 11-24, maar Bemmel geeft niet op en knokt zich weer binnen de 10-punten grens, 16-24. Een driepunter van Charlotte van Kleef zorgt echter weer voor comfort, 16-27. Foutenlast in de laatste 3 minuten zorgen er vervolgens voor dat Bemmel toch nog gevaarlijk kan worden en tot 26-29 met rust terugkomt.

De basketballsters van Lions komen echter goed uit de startblokken na rust. Een driepunter van Loyce Bettonvil, een drive van Lindsay Penngel, een vrije worp van Myrthe den Heeten, een lay-up van Locye Bettonvil en een postmove van Charlotte van Kleef en het staat ineens 26-39, zonder dat Bemmel ook maar een score heeft kunnen maken. Ook een Bemmels time-out brengt de Lions niet in gevaar. Hoewel Jorritsma en De Jonge op stoom lijken te komen, laten de Lions zich niet van de wijs brengen. Met een stand van 36-48 wordt het derde kwart afgesloten.
In het vierde kwart lijkt de Bemmels ploeg een eindsprint in te zetten en ze weten tot op 6 punten te komen (44-50), maar met een driepunter van Epiphany Etienne en een score van Charlotte van Kleef is met nog 4 minuten op de klok de voorsprong weer boven de 10-punten, 44-55. De coach van Lekdetec zet na een time-out een fullcourt press op het veld. Landsmeerse coach Marlous Nieuwveen reageert meteen en brengt de ervaren Molly McDowell in het veld, die rust in het team brengt. Ondanks de vele stop-de-klok fouten van Lekdetec laat Lions zich niet van de wijs brengen en de overwinning komt dan ook niet meer in gevaar. Met een stand van 57-65 is de eerste overwinning binnen.

Lions had vooral de eerste 15 minuten van de wedstrijd een strakke verdediging. Lekdetec, dat het qua scores vooral van Lisanne de Jonge en Julia Jorritsma moet hebben, lukte het niet om beide speelsters goed in stelling te brengen. Behalve dat beide speelsters goed verdedigd werden, zette Claire Hirman ook flinke druk op de spelverdeelster. In de eerste helft werd de basis gelegd voor het eindresultaat. In de tweede helft lukte het Lions steeds minder goed om beide Bemmelse toppers uit de wedstrijd te houden. Met name het switchen van speelsters leverde keer op keer een mismatch op. Lions bleek echter uiteindelijk een sterkere bank te hebben dan de Bemmelse ploeg en de scores waren deze wedstrijd dan ook goed verdeeld.
Een mooi begin van de playoffs!

Scores: Loyce Bettonvil 16, Charlotte van Kleef 12, Epiphany Etienne 9, Myrthe den Heeten 9, Lindsay Pengel 8, Lies van Straaten 6, Molly McDowell 3, Claire Hirman 2