Zou je kort kunnen vertellen wie je bent en wat jouw rol is/was bij de club?
Ik ben en ben van 2000 tot 2004 bij Lions actief geweest. In seizoen 2000-2001, het seizoen dat dames 1 voor het eerst kampioen werd in de eredivisie, ben ik als scout (bijhouden van de stats) betrokken geweest. Er was een wedstrijd waarbij de vaste scout Joris Willemse niet kon. Rachel Bergens-Witkamp wist dat ik als scout actief was bij heren 1 van Rotterdam Basketbal en vroeg of ik kon invallen. Na die wedstrijd hebben (de helaas te vroeg overleden) Roy Leysner en Robin Hollander, de coaches dat seizoen gevraagd of ik de overige wedstrijden dat ik beschikbaar was, samen met Joris wilde scouten. Het seizoen daarna ben ik ook gaan spelen bij dames 1 en vooral dames 2, dat toen ook al promotiedivisie speelde. Verder ben ik assistent coach geweest bij de VU20 waar Robin de head coach van was en heb ik samen met Nadine Boesaart VU14 gecoacht.

4 juni, het grote evenement in Landsmeer. Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk het vooral uit om iedereen weer te zien, herinneringen op te halen, bij te kletsen en er een leuk feestje van te maken!

Zou je jouw gevoel voor de Lions uit Landsmeer kunnen omschrijven?
Ik krijg een warm gevoel als ik terug denk aan mijn tijd bij Lions. Ik heb er vriendschappen aan overgehouden en veel mooie herinneringen. Op het veld werd altijd gestreden en na de wedstrijden/trainingen was er veel gezelligheid. Niet alleen in de Remise, maar we gingen ook regelmatig Amsterdam in.

Wat was jouw mooiste moment tijdens jouw tijd bij de Lions?
De kampioenswedstrijd tegen Perik Jumpers. Thuis in een afgeladen ICL. Het was een best of 5 serie en het stond 2-2 in de serie, dus de winnaar zou dus kampioen zijn. Ondanks dat ik daar niet als speelster bij betrokken was, was de sfeer echt zo fantastisch! Met dames 2 kan ik mij nog één wedstrijd heel goed herinneren. We speelden een uitwedstrijd tegen Jumpers uit Den Haag en we waren maar met z’n vijven. Nadat Maaike haar vijfde persoonlijke fout had gekregen, deze was ongetwijfeld onterecht, want wij speelden altijd heel clean met dames 2, stonden we dus met z’n vieren in het veld en wisten we de wedstrijd toch te winnen. Zo’n mooie overwinning was dat!
Wat wil je de nieuwe generatie Lions meegeven?
Ik wil de nieuwe generatie meegeven dat ze vooral moeten genieten. Hard werken en plezier maken, dan bereik je het meest!

Dank je wel voor je bijdrage Leontine! We zien er naar uit om te proosten op alle mooie behaalde kampioenschappen, tot zaterdag!

Wat wil je de nieuwe generatie Lions meegeven?
Ik wil de nieuwe generatie meegeven dat ze vooral moeten genieten. Hard werken en plezier maken, dan bereik je het meest!