Barendrecht, 3 februari 2024 – De dames van TopKip Lions zijn de nacompetitie in de Elite A goed gestart. In Barendrecht won de ploeg van coach Chris van Kampen afgetekend van Startportaal Binnenland, 67-85.

TopKip Lions is de nacompetitie ingegaan als de nummer twee van de dameseredivisie. In de reguliere competitie werd alleen twee keer van Grasshoppers verloren. In de elite A spelen de beste 5 ploegen om een gunstige uitgangspositie voor de playoff’s. Dat doen de laatste vier ploegen ook in de Elite B. TopKip Lions speelt tegen Grasshoppers, Jolly Jumpers, Binnenland en Triple ThreaT. Binnenland uit Barendrecht, de nummer 4, was de eerste tegenstander. Binnenland werd in het reguliere seizoen beide keren duidelijk verslagen en die lijn werd ook nu doorgezet.

In het eerste kwart mocht Binnenland nog even dromen van een verrassing, want zij gingen goed van start en namen een 8-2 voorsprong, maar dat was niet voor lang. Met scores van Myrthe den Heeten en Claire Hirman werd al snel aangepikt (8-6). De ervaren speelsters van Startportaal Binnenland lieten de Landsmeerse ploeg echter nog niet weglopen. Omdat Charlotte van Kleef net als Hirman en Heeten er 6 punten ingooide kon niettemin met een klein verschil (21-23) het eerste kwart worden afgesloten.
Ook in het tweede kwart bleef Binnenland taai tegenstribbelen. Het lukte Binnenland nog één keer om gelijk te komen, maar dat was dan ook de laatste keer. Scores van Janna Vogelaar, Epiphany Etienne en Indy le Belle zorgden voor een 7 punts-marge. Met een driepunter van Charlotte van Kleef werd de rust ingegaan, 38-46.
Na rust pakte TopKip Lions even goed door en alle hoop op een gunstig resultaat werd bij Binnenland de kop ingedrukt. TopKip Lions schoot met een veel hoger percentage dan Binnenland (52% vs 40%) en bovendien leed Binnenland 11 keer meer balverlies. Dat had zeker te maken met de strakke verdediging van de Landsmeerse ploeg, die eenvoudige scores bij de tegenstander voorkwam.
In het laatste kwart speelde TopKip Lions de wedstrijd mede door 8 punten van Richelle van der Keijl gedecideerd uit. Met een stand van 67-85 werden belangrijke winstpunten mee naar huis genomen.
 
Deze wedstrijd was Charlotte van Kleef weer topscorer. Met 21 punten, waarvan 5 op 8 driepunters, kroont zij zich zo langzamerhand tot de driepuntkoningin van de dameseredivisie. Richelle van der Keijl (12), Myrthe den Heeten (11) en Epiphany Etienne (10) eindigden ook in de dubbele cijfers.

Volgende week speelt TopKip Lions in Tubbergen tegen Jolly Jumpers, de nummer drie in de competitie. Op zaterdag 10 februari wordt om 18.30 uur in sportcomplex De Vlaskoel in Tubbergen de tweede wedstrijd in de Elite A gespeeld.

Scores: Charlotte van Kleef (5/8 driepunters), Richelle van der Keijl 12, Myrthe den Heeten 11, Epiphany Etienne 10, Indy le Belle 9, Claire Hirman 8, Lindsay Pengel 6, Janna Vogelaar 6, Kim Hartman 2
Kwartstanden: 21-23, 38-46, 48-63 en 67-85

Foto: Peter den Heeten