Landsmeer, 27 januari 2024 – Het blijft lastig opladen voor wedstrijden, die bij voorbaat al bijna gewonnen zijn. Zaterdagavond speelde TopKip Lions geen beste wedstrijd tegen de nummer 8 uit de competitie, QSTA United Bemmel. Er werd niettemin met 82-52 gewonnen, mede door een goed derde kwart. Lichtpunt van de wedstrijd was echter de comeback van Tanya Bröring.

QSTA United Bemmel was met slechts 7 speelsters afgereisd naar Landsmeer, zonder hun toppers Kathmann en De Jonge. Uitgaande van de voorafgaande wedstrijden tegen deze ploeg leek dat prijsschieten. Maar niet was minder waar. De ploeg uit Bemmel kwam beter uit de startblokken en nam een 0-4 voorsprong. TopKip Lions had de nodige startproblemen en het duurde even voordat ze hun draai hadden gevonden tegen de Bemmelse zone. Maar na een drive van Myrthe den Heeten, een inside score van Richelle van der Keijl en een driepunter van Charlotte van Kleef was de voorsprong een feit. Na 7 minuten spelen was het aanwezige publiek zeer content met de rentree van voormalig captain Tanya Bröring. Na twee jaar blessureleed mocht de zeer ervaren guard weer haar opwachting maken in het rode tenue van Lions. Dit kwart wist TopKip Lions maar liefst 5 driepunters te raken. Met 26-19 wordt het eerste kwart afgesloten. In het tweede kwart werd de voorsprong langzaam uitgebreid, maar TopKip Lions lukte het niet om echt te sprankelen. Er waren te weinig Landsmeerse speelsters die hun normale niveau wisten te halen, waardoor de punten van een paar speelsters moesten komen. De ruststand van 44-29 baarde weinig zorgen, maar ook weinig vreugde.

In het derde kwart rechtte TopKip Lions even haar rug en meteen was te zien wat het krachtverschil was tussen beide ploegen (29-13). Een felle press zorgde regelmatig voor balwinst en eenvoudige scores. De tegenstander hield dit kwart vast aan een zone, maar deze werd van binnen en buiten de bucket compleet lek geschoten. En met 73-47 na 30 minuten spelen leek de wedstrijd dan ook klaar. Beide partijen leken nog weinig zin te hebben in een laatste kwart want deze was bijna beschamend. Beide ploegen waren minutenlang niet in staat om het netje te vinden. Pas na 5 minuten spelen betekende een fout op Richelle van de Keijl, dat de eerste vrije worp werd raak geschoten. Met een 9-8 score dit kwart kwam de wedstrijd tot een eind bij een stand van 82-52.

Charlotte van Kleef speelde een puike wedstrijd. Zij scoorde 30 punten tegen 60%. Ook Myrthe den Heeten deed het uitstekend met 20 punten tegen 78%. Samen scoorden zij 8 van de 10 driepunters van TopKip Lions en 50 van de 82 punten. Beiden gaven ook nog respectievelijk 5 en 4 assists.

Scores: Charlotte van Kleef 30 (5 driepunters), Myrthe den Heeten 20, Richelle van der Keijl 13, Janna Vogelaar 7, Indy le Belle 3, Claire Hirman 3, Lindsay Pengel 2, Kim Hartman 2, Tanya Bröring 2