Landsmeer, 27 januari 2024 – We kunnen ons allemaal het beeld nog wel herinneren: coach Marlous Nieuwveen, die een geblesseerde Tanya Bröring van het veld droeg. Dat was precies twee jaar geleden. Maar Tanya Bröring is back. In de gewonnen wedstrijd tegen QSTA United Bemmel maakte de 39-jarige Tanya Bröring zaterdagavond haar rentree.

Precies twee jaar geleden viel Tanya Bröring tijdens een wedstrijd tegen Den Helder Suns geblesseerd uit. Vanaf die tijd hield een kruisbandblessure de voormalig captain van het Nederlands team gekluisterd aan de bank. Die tijd gebruikte ze om te revalideren, maar zette ze zich ook in voor het team. Met al haar ervaring was zij van grote waarde voor de vele jonge speelsters die TopKip Lions rijk is. Maar net als Kim Hartman, die afgelopen november haar comeback maakte, duurde het lang, heel lang voordat alle noeste arbeid beloond werd. Zaterdagavond was het dan eindelijk zover. Tanya Bröring speelde 10 minuten, scoorde 2 punten, pakte 1 rebound en gaf 1 assist. Het begin is er weer.

Tanya Bröring maakte in het seizoen 2001-2002 als 17-jarige haar debuut in de Nederlandse eredivisie. Zij speelde toen voor Grasshoppers. In 2005 sloot zij zich voor twee seizoenen aan bij Pro Build Lions, voordat zij jarenlang in het buitenland ging spelen (Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland).
Vanaf 2015-2016 is Tanya Bröring weer een echte Lion. Bröring speelde ondanks alle jaren in het buitenland toch 328 wedstrijden in 14 seizoenen Nederlandse eredivisie en scoorde daarin meer dan 5.000 punten. Tanya Bröring was als captain ook vele jaren het gezicht van het nationale team. Zij kwam uit in 64 officiële (senioren) interlands.

Fantastisch om je weer op het veld te zien, Tanya!

Tanya Bröring na twee jaar blessureleed terug bij TopKip Lions from Lokale Omroep Landsmeer on Vimeo.