Tubbergen, 24 januari 2024 – Afgelopen woensdag speelde TopKip Lions de kwartfinale van de beker. In Tubbergen werd het uiteindelijk een minder moeizame overwinning dan vooraf misschien verwacht werd. Met 56-69 wist de Landsmeerse ploeg in een stabiele wedstrijd te winnen van Jolly Jumpers en werd de halve finale van de Carla de Liefde Trofee bereikt.

De ploeg van Chris van Kampen won dit seizoen beide competitiewedstrijden van Jolly Jumpers, maar vlak voor kerst werd in de Final Four in de halve finale van de ploeg uit Tubbergen verloren. Met dit in het achterhoofd en een verre midweekse reis naar Tubbergen, werd niet uitgegaan van een eenvoudige wedstrijd.

De ploeg uit Tubbergen had een betere start en wist na 5 minuten spelen een 7-punt voorsprong te nemen (17-10). Het waren in het eerste kwart vooral Richelle van der Keijl (6) en Charlotte van Kleef (8) die TopKip Lions in de wedstrijd houden, maar ook zij konden niet voorkomen dat Jolly Jumpers na 10 minuten spelen met 23-19 voor stond.
Ook het tweede kwart liet in eerste instantie een vergelijkbaar beeld zien. Jolly Jumpers liep uit naar 29-21, maar TopKip Lions bleef echter rustig en kwam steeds beter in de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde wist de ploeg ook center Richelle van de Keijl vaker te vinden. Bij rust restte nog een klein gaatje, 35-32.

Na de rust kwam TopKip Lions heel goed uit de startblokken. Een driepunter van Myrthe den Heeten zorgde meteen voor een gelijke stand. De Landsmeerse ploeg nam een kleine voorsprong met 35-39, maar had Jolly Jumpers nog niet definitief afgeschud. Via Pien Nijhuis kwam de ploeg uit Tubbergen nog één keer op een voorsprong (40-39), maar dan is het ook voorbij. TopKip Lions wist vanaf dat moment haar lange center steeds weer goed in stelling te brengen en hield zelf de verdediging goed strak. Jolly Jumpers werd geen eenvoudige scores meer gegund en er werd hard gebikkeld in de rebound. Langzaamaan wordt de voorsprong uitgebreid. Na drie kwarten is die 6 punten (46-52), maar in de laatste tien minuten werd met scores van Lindsay Pengel en Epiphany Etienne de voorsprong verder uitgebreid. Het was uiteindelijk vooral het betere schotpercentage (45% vs 32%) dat het verschil maakte in deze wedstrijd, die TopKip Lions met 56-69 van Jolly Jumpers won.
In de halve finale van de Carla de Liefde Trofee wacht nu Binnenland als tegenstander.

Scores: Richelle van der Keijl 21, Lindsay Pengel 14, Charlotte van Kleef 14, Epiphany Etienne 6, Myrthe den Heeten 5, Claire Hirman 4, Janna Vogelaar 3, Kim Hartman 2