Haarlem 20 januari 2024 – Wat aan het begin van de wedstrijd nog een eenvoudige avond leek te gaan worden, werd uiteindelijk toch nog een onnodig spannende strijd. De dames van Triple ThreaT wisten zaterdagavond het team van TopKip Lions nog knap lastig te maken, maar na 40 minuten spelen won de Landsmeerse ploeg niettemin met 68-72.

Het vorige treffen van TopKip Lions tegen TTT uit Haarlem was een eenvoudige overwinning voor het team van Chris van Kampen (74-59). Daar leek het dit weekend weer op uit te lopen want TopKip begon scherp aan de wedstrijd. Daar waar Triple ThreaT gehaast schoten miste, maakte TopKip Lions hun aanvallen goed af.  TTT maakte nog wel de eerste driepunter, maar Myrthe den Heeten antwoorde meteen ook met een drietje. Negen punten van Charlotte van Kleef op rij zorgden voor een 3-14 stand na amper 3 minuten spelen. Ook na de nodige wissels ging de geoliede machine van TopKip Lions door en stond er aan het einde van het eerste kwart een comfortabele 9-27 op het scorebord.
In het tweede kwart kwam er echter zand in deze machine. TTT begon agressiever te spelen en de scores van de Landsmeerse ploeg kwamen niet meer zo eenvoudig. Ook een time-out bij een 20-32 stand zorgde er niet voor dat de basketballsters van TopKip Lions weer in het spoor kwamen. In tegendeel TTT denderde door. Vier punten van Claire Hirman en vijf van Van Kleef hielden de schade nog beperkt, maar bij rust was de voorsprong al wel geslonken tot 29-43.

In het begin van de tweede helft wist TopKip Lions de voorsprong weer langzaam uit te breiden. Na scores van Den Heeten, Hartman en Etienne stond er halverwege het derde kwart een 37-56 voorsprong op de borden en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar dan drogen de scores op en komt TTT weer terug. Ook nu kon een Landsmeerse time-out bij een stand van 42-56 het tij niet keren. Met een stand van 48-59 werd het vierde kwart ingegaan. TTT was echter los en pakte door. Zonder dat TopKip Lions ook maar één punt wist te scoren stond er binnen no time een 55-59 stand en was er ineens weer sprake van een echte wedstrijd. Wederom volgde een time-out en Myrthe den Heeten gaf Lions wat lucht (58-65), maar niet voor lang. TTT kwam tot 3 punten terug. Een score van Richelle van de Keijl (62-67) doet coach Laki Lakner van TTT weer in een time-out schieten.
Maar met nog een minuut op de klok weet Charlotte van Kleef onder grote druk een cruciale driepunter te scoren en werd er weer een klein gaatje geslagen naar 65-71. Drie time-outs volgden nog, evenals een driepunter van TTT en een rake vrije worp van Lions, maar de voorsprong voor Landsmeer bleef staan. TopKip Lions won uiteindelijk alleen het eerste kwart, maar dat was genoeg om de punten mee naar huis te nemen. Met 68-72 werd de dertiende overwinning van dit seizoen binnengehaald en staat er nog één reguliere competitiewedstrijd op het programma, volgende week zaterdag om 19.30 in de eigen ICL in Landsmeer tegen het Bemmelse QSTA United. Daarna volgt de nacompetitie. Eerst spelen de dames van TopKip Lions echter nog de kwartfinale van de beker, woensdagavond in Tubbergen tegen Jolly Jumpers.

Scores: Charlotte van Kleef 23, Myrthe den Heeten 18, Richelle van der Keijl 9, Lindsay Pengel 7 (6 assists), Claire Hirman 4, Epiphany Etienne 4, Kim Hartman 3, Indy le Belle 2, Janna Vogelaar 2

Foto: Peter den Heeten