Vanavond de tweede wedstrijd van de ‘best-of-three’ serie, thuis in Landsmeer. Vandaag voor het eerst een dubbele commentator rol voor de livestream, hoe leuk is dat ! Ook leuk is de aanwezigheid van oud speelsters Fieke en Molly, die bieden ook een helpende (scouting) hand.

Gaat het een win worden voor onze dames, waardoor we een 3e game krijgen in Katwijk? Achter de tafel de vaste crew, ook achter de camera’s, en natuurlijk staat alles er weer keurig bij dankzij de toppers van de opbouwploeg. Wij zijn er klaar voor, het voorstellen is begonnen, Game On.

Epiphany vervangt de geblesseerde Charlotte net als vorige wedstrijd in de basis line up. De eerste aanval is voor de gasten, maar we pakken de rebound na een misser. Helaas scoren wij ook niet, en komt Katwijk op de strafworplijn. Ook twee keer mis, wij mogen weer. Maar openingsscore is voor Katwijk. Het duurt niet lang voordat ook wij scoren (Epihany), en nu zijn beide teams los. Op 7.50 komt de jonge Geena het veld in. In de defense verdedigen we fel en goed. En dat resulteert in vertrouwen en een +3 van Myrthe. Stand is nu 5-6 met 6.12 op de wedstrijdklok.

Dikke drive 1:1 van Tanya en een score. We staan voor. Tanya zoekt voor de twede keer de battle op met Noor, en scoort een jumpertje. Ook Katwijk weet van geen wijken, het is inmiddels 9-11. Lindsay komt er in voor Myrthe. Tactisch van schieten naar drives. En dat werkt, direct een score van Lindsay. Het is een echte wedstrijd, het gat rapper op en neer, en er wordt meer gescoord. Onze defense houdt stand, en nu weer een jumpertje van Lindsay. Lekkere binnenkomer.

De rebounds zijn voor ons, sterk verschil met de vorige wedstrijd. Minder tweede en derde kansen voor de gasten. En Lindsay is hot ! Weer een jumper. Ze heeft nog niet gemist. We genieten kort van de voorsprong, Katwijk komt weer langszij. 17-18 met nog 50 seconde. We krijgen een +3 tegen, maar ook hier weer Lindsay die een ‘buzzer beater’ pakt in de laatste seconde, ook een +3. Eindstand eerste kwart 20-21. Het lijkt een thriller te gaan worden.

Het kwart start met dezelfde intensiteit in de verdediging, super. De wil om te winnen is er, het vechten voor elke bal. Myrthe geeft net even teveel ruimte, en een +3 tegen is het gevolg. Ze maakt het direct goed met een drive en een score. 22-24. We maken een sprongetje naar 26-30 met nog 7.05 op de klok. Waar Katwijk het onder de borden zoekt in deze fase, zijn wij van het snelle spel, getuige een heuse fastbreak in de tandem Tanya Epiphany, die scoort en een extra vrije worp krijgt. Time-Out op de stand 28-32. We zijn weer volop in de achtervolging. Score benut, 29-32.

Dan vallen een aantal scores op rij, en staan we op 31-38. We vechten ons via de strafworplijn terug naar 37-40. Katwijk knalt tegen een hoog percentage, niet tegenaan te werken door onze dames. Toch weten we het beperkt te houden tot 4 punten verschil, 39-43 , met nog 2 minuten in dit kwart. Time-Out wordt genomen. Op en neer, en een eindscore van 41-44. Niets aan de hand nog.

Scores eerste helft: Tanya 10, Myrthe 7, Lindsay 11, Gena 2, Jose 2 en Epiphany 7.

En nu de laatste 20 minuten. Wat een intensieve wedstrijd tot nu toe. Katwijk kan toch niet zo blijven schieten als ze doen? Go Lions! We staren met de vaste 5, en Katwijk bal. Die weten ook tot twee keer toe te scoren… 41-48. We hebben moeite met scoren, na 4 minuten nog steeds op 41. Het wil niet vallen. En nu valt de score, het is 43-53, en het wordt nog ietsje erger, 45-59. We maken een sprong in de wedstrijd, het is 52-63 met nog 1.20 te gaan. We gaan het kwart eindigen met een stand van 54-66.

Ook dit kwart begint met bal voor de tegenstander. Het begint erg rommelig aan beide zijde, maar dan is er een score met bonus van Tanya. Zo komen we voor nu weer even binnen de 10 punten range. Onder aanvoering van Tanya met haar tomeloze inzet en wil om te winnen, gaan we naar de 60-68.

Het werkt aanstekelijk, Rebound Nadine, en in twee pogingen een +3 van Myrthe. En zo zijn het er nog maar 5. De energie komt weer terug. Ilse Kuijt maakt ons weer even wakker met een onmogelijke +3 in de allerlaatste tiende seconde …..We sluiten meteen aan met score Tanya, 65-71. En we hebben de bal. Myrthe met een kans, aanvalsrebound Nadine, en we krijgen een fout mee, de vijfde van Govers aan Katwijker zijde. Helaas… ze lopen weer uit naar 65-76. En de tijd geeft nog 3.30 aan.

Naarmate de tijd doortikt, glipt het ons meer en meer door de handen. 2.30 te gaan, op een stand van 66-81. We hebben een wonder nodig. En dat zat er niet in. Grasshoppers gooit de laatste minuut alle jonge speelsters het veld in. We eindigen de wedstrijd met 68-90.

Felicitaties voor Grasshoppers.

En zo sluiten we een bijzonder seizoen af, en de play off reeks is voor Landsmeerse begrippen al vrij vroeg beëindigd. Helaas voor onze meiden, ze hebben egstreden voor wat ze waard zijn. Het was niet genoeg. Ook vette pech al een deel van het seizoen met de blessures bij een aantal ervaren speelsters. Het had zo anders kunnen lopen. Wonden likken, je eroverheen zetten, en vol energie straks weer door. Trots op het team.

Ook nu weer dank aan onze sponsoren en al die vrijwilligers die het spelen op dit niveau mogelijk maken. De namen van onze sponsoren staan vermeldt op de website en de livestream.