Grasshoppers – Lions Woensdag 13 april, in Katwijk, 2030 uur aanvang

En de play-offs zijn van start ! Onze dames zijn gelinkt aan Grasshoppers, dat is niet de minste om tegen te moeten spelen in het komende drieluik. We gaan voor best of 3, en helaas hebben de GH het thuisvoordeel. We starten de eerste wedstrijd in Katwijk, dan Landsmeer, en dan sluiten we af (als het nodig is) in Katwijk.

We hebben heel kort geleden al een tweeluik tegen GH gehad, eerste gewonnen en tweede verloren. Laten we nu maar eerst weer de eerste winnen wat mij betreft. Play-offs is echt anders. Hier gaat het om. De dood of de gladiolen, money-time, nu moeten de meiden er staan. Ook zonder sterktehouders Kim, Benthe en nu ook Charlotte moeten ze alles geven. Ik ben benieuwd.

We gaan van start zonder Charly, die is helaas door haar enkel gegaan in de vorige wedstrijd. Epiphany vult op.. GH opent de score. Wij zijn zoekende in het begin.

GH mist veel schoten, maar krijgt toch ook veel 2e en 3e schotkansen door het rebounden. Dat moeten we even beter onder controle gaan krijgen. GH mist schoten, en ook twee strafworpen. En zo komt het dat we na bijna drie minuten op 2-2 staan. Teams zoeken naar het juiste ritme en de flow. En dan is het een +3 van Denise, die alle ruimte krijgt. Boem ! Met nog 5.30 op de klok is het 4-5. We passen veel rond op de kop en zoeken naar openingen. Geena komt het veld in. Er is best wat druk in de defense vanuit GH, we hebben het even wat lastiger.

Een drive van Tanya met nog 4 minuten maakt het 4-7. Zo gaan beide teams een beetje gelijk op, en blijft het een tijdje 6-9. En we eindigen het kwart met 13-15.

Het tweede kwart geeft een beeld van op en neer. GH voor met 23-20, dan wij weer eroverheen naar 29-31. Score van Lindsay, een drive + bonus. Het einde van de eerste helft nadert, nog 49 seconde te gaan. En JAAA Tanya knalt er een +3 in op een heel lekker moment. En een steal in de defense erachteraan. Nog 20 seconden, en Myrthe dribbelt uit. En niet zomaar! Ze dreigt en draait, en is er langs! En scoort onder het bord met nog vijf seconden te gaan. Ruststand 29-38. Geweldige prestatie meiden. En nu goed de rust uit, en afstand bewaren. Het zal toch niet!

We gaan weer van start. En het is meteen weer volle bak. Er zit druk op de wedstrijd merk je als kijker. Beide teams vechten voor elke meter, veel strijd, weinig hoogstandjes nog. De beide Kuijtjes van GH vinden gelukkig het net nog niet, ondanks de vele pogingen. Drie minuten zonder score….en dan en aanvalsrebound met bonus tegen….Ze mist, maar weer geven we de rebound weg. Schotje tegen, en het is nu 33-38. En het wordt al snel 35-38. Gelukkig een +3 van Myrthe! Weer even wat afstand pakken. Felle defense en een steal van Denise, balbezit. En BAM, een +2 van Myrthe. Zo is het weer even 35-43, en via 37-43 gan we naar 05.10 op de klok. Geena en Lindsay betreden het veld voor de Lions. En Geena pakt meteen een aanvalsrebound na gemiste strafworpen van Tanya. En score Geena! 37-45 Wat een lekker invalbeurt.

Een drive van Denise levert haar twee strafworpen op. +1 GH doet iets terug met een +3, zodat we op 40-46 komen met nog 3.41. Helaas laten we de schutters teveel vrijheid, en krijgen we weer een 3 tegen. 43-46 We moeten ons even herpakken, het is nu maar 1 punt verschil nog, en de voorsprong is geheel weg. We zien Lions vluchten in een Time-Out.

We komen er goed uit, een score van Epiphany. Maar dan neemt GH het heft in handen en scoort en neemt voorsprong met 50-48. Ze spelen alles naar buiten, zoeken de vrije schutters, en in tegenstelling tot de eerste helft valt er nu wel veel raak. 53-49 en einde derde kwart.

We missen Charly in dit geval. Die gooit er toch vaak ongemerkt een punt of 20 in. En daarmee krijgen de anderen ook meer spreiding en rust in hun acties. Even opladen en knallen 10 minuten lang. 4 punten is niets in basketball, aan het begin van een 4e kwart.
We hebben wat ongelukkige acties achter elkaar. Tanya breekt de ban, 55-51. Maar we blijven haperen, en GH scoort wel. Bijna alles van buiten, 60-51, nu is het dus 9 punten. Time-Out Lions.

7.00 op de wedstrijdklok. Myrthe vanuit de hoek, +3 ! Maar helaas al meteen een +3 om de oren. Voor de goede rekenaars onder ons, 63-54. Lindsay wordt gesteald, bal GH. We vinden niet de goede ruimtes, komen er niet lekker door., die stugge verdediging. Het ziet er niet positief uit. 66-54, nog 3.55 en Time-Out Marlous.

Het lukt ook Myrthe even niet in deze fase. Ze wordt gedwongen te driven, maar de schoten vallen niet. En zo tikt de tijd weg. Met nog 2.10 weer een lekkere +3 Myrthe. Zo komen we op 67-57. Lindsay gaat voor de drive, maar we krijgen een aanvallende fout tegen via Epiphany.

We strijden met alles wat we hebben, maar het is niet genoeg vandaag. De secondes tikken maar door, en zo speekt GH het rustig en professioneel uit. Marlous laat de laatste minuut aan de jeugd.

Eindstand 76-58

En daarmee staan we op 0-1 in de reeks. Op naar Landsmeer, een nieuw aanvalsplan, en donderdag gaan voor de winst waarmee we een beslissende wedstrijd afdwingen.