Het is zaterdagavond, 1930 uur, we zijn in Landsmeer en we gaan de laatste reguliere competitiewedstrijd afwerken tegen Martini Sparks uit Groningen. Speelsters compleet (Benthe, Kim en Jose niet in wedstrijdtenue) en ready to go, maar ook alle mensen om het team heen. Hulde voor al die vrijwilligers elke keer weer ! Nieuw op het scorebord is de vermelding van onze wedstrijdbal sponsor, INGENUO.

De vaste vijf gaan van start. We winnen de sprongbal, en voor we het weten knalt Charlotte er vanaf de kop meteen een driepunter in. Lekkere start zo. Even de verliesbeurt wegspoelen van vorige week. We zien het vertrouwde beeld in het spel, de vaste lijnen. Speelster Jaarsma van MS zorgt ervoor dat ze aangehaakt blijven. 5-4 na twee minuten. Keurige break, nette pass Tanya naar Nadine, helaas mis. Sterke verdedigende rebound, en de opmaat naar een lekkere +3 van Myrthe, 8-4. Strafworp MS, mis, snelle pas Tanya op Epiphany, maar helaas ook zij gooit hem mis. Goede plays, de afronding gaat niet lekker in deze fase. Lindsay drived naar het bord, maar wordt via een heuse sliding gestopt. We hebben een Time-out van Lions op een stand van 8-7 met 05.20 op de klok.

Het duurt een minuut, maar dan via een outletpass de bal naar Denise, en een +3 achter haar naam. En brutaal als ze is dribbelt ze de volgende aanval meteen op, ziet ze dat er niemand naar haar toekomt, stop en wederom een +3. Lekker Denise ! Linker- en rechterkant. MS knippert met de ogen en het is 14-7. Indy komt het veld in. En Geena scoort onder het bord. Hoe jeugdig wil je het zien ! Er komt wat meer druk op de defense vanuit onze Lions, en dat leidt tot balverlies bij de Sparks en steals voor ons. Lay-up Myrthe. Met nog een krappe 2 minuten te gaan komt ook Julia het veld in op een stand van 18-9. En zij luistert haar invalbeurt op met een score meteen. De laatste secondes zijn ook voor Emma de Wit. Stand na de eerste 10 minuten 22-9.

We starten het kwart met Emma, Indy, Julia, Nadine en Myrthe. Perfect uitgevoerde spin move onder het bord door Indy, mooie score tot gevolg. We zien vervolgens een feilloze +3 van Julia ! En een mooie score onder het bord met het linkerhandje van dezelfde Julia. Nadine pakt de verdedigende rebounds, geeft de bal aan Indy, en het tempo spel is van start. Het is 30-16 en Tanya, Denise en Charlotte komen er weer in.

We maken een sprongetje naar 40-21, en 04.35 op de wedstrijdklok. Tanya maakt haar derde fout, best vroeg, en niets voor haar. Zo maakt ze wel ruimte voor onze jeugdige Lotte Nijland ! Mooi dat zij ook minuten gaat maken. Ze mag meteen de meest ervaren spelster aan Groningse zijde verdedigen.

De 42 punten zijn mooi verdeeld bij ons, 7 speelsters met scores, en Myrthe voorlopig met de hoogste score van 10 punten. Wat opvalt is dat we nu een paar minuten best ‘jong’ spelen. De spelstijl is leuk, drive gaan en uitpassen als je en vrije speelster ziet voor het schot. Dat ziet er echt leuk uit, onzelfzuchtig, team spel. En hard werken gewoon. Geen gedoe ook onderling. Althans voor de buitenwacht. We gaan rusten met een stand van 44-23. En verdiend ook.

Het arbitrale trio staat gered, de sprongbal wordt opgegooid en we gaan er weer voor zitten. Geen verrassingen aan Landsmeerse zijde. Basis 5. We beginnen niet met balbezit, maar we scoren wel als eerste. Corner 3, Myrthe in alle rust. En dan aan de andere kant ook een corner 3 van Charlotte, +3. Heel erg naar, maar ze gaat met dat schot door haar enkel …. En dat zo kort voor de play offs … wat een ramp voor haar en het team…. Zo sneu. Behandeling duurt ook even. Gaan ze haar opgelapt krijgen ….. dat is de vraag die er nu heerst.

50-23, we gaan door met de wedstrijd. De dames zijn toch wat aangeslagen, Groningen scoort 5 punten op rij. 50-28. We breken de ban met een post score van Epiphany. Het tempo gaat omhoog, beide teams rennen aan een stuk door. Ik weet niet of dat verstandig is … we staan nu op 52-32. Iets meer temporiseren lijkt mij handig. Denise pakt haar vrije 3 weer, en scoort. Aan de zijde van MS volgt nu fout op fout, het wat ruwere spel wordt niet geduld. Emma betreedt het veld, en schiet een +3 ! Maar de klok laat het afweten, telt niet helaas. Volgende aanval een mooie assist van dezelfde Emma, maar Epiphany mist onder het bord. Wel weer snel balbezit. Tanya wacht haar moment af, drive en bonus tot gevolg. Die gaat helaas mis. We komen er weer in, het ritme. Drive en vliegende score Lindsay. We pakken weer rebounds en zijn fel. 59-34 is het gevolg. Knappe +3 van Geena op aangeven Tanya, inside out pass. Inmiddels spelen we met Lindsay als oudste op het veld voor Lions. Emma, Indy, Julia en Geena maken het compleet. En ook de “oudste” gaat eraf, daar komt de ‘jongste’ voor terug, Lotte. Dat maakt Emma nu de oudste. Ze maken de resterende tijd vol, en we eindigen dit kwart op 66-40. Goed gedaan meiden.

Het laatste deel, 26 punten verschil. Dat kan en mag niet meer misgaan natuurlijk. Dat moet ook de nodige speelminuten gaan betekenen voor de jeugdigen. De laatste 5 van het voorgaande kwart (aka de jonkies) starten. En ze gaan er voor, volle inzet, werken voor elkaar en een kruipdoor sluipdoor score van Indy tot twee keer toe achter elkaar. 70-42. Na twee minuten komt Epiphany erin voor Julia. Geena gaat met een zeer krachtige drive naar de basket, en scoort. En daarna weer een schotje van Indy. Time-Out op een stand van 75-42. Onze dames gaan full court. Het lijkt wel een wolfpack, ze gaan echt achter alles (samen) aan. Julia weer terug in de game, Geena eruit. En Indy eruit voor Denise. Nog 05.38 te gaan.

We maken een sprongetje naar 03.35 en de stand is inmiddels 78-49. Met nog 2.44 krijgt de jeugd wat rust, alleen de net teruggekeerde Julia blijft staan. En in de laatste minuut een heerlijke aanval die wordt afgerond door Lindsay. 84-53 is het nu, maar de dames blijven fel en hongerig verdedigen. Slotscore van Myrthe uit de hoek, +3. We eindigen op 87-56.

Lady of the game is een van de jeugdige talenten van Lions, vandaag Indy Le Belle die met rake schoten en lekker kruipdoor scores een prima wedstrijd heeft gespeeld vandaag. Voor haar de bloemen van Bloemisterij Zijlstra ! Ook de andere jeugd heeft het echt goed gedaan, erg goed.

Charlotte, heel veel sterkte. Laten we hopen dat het gaat meevallen.

Met dank aan onze sponsoren die ook dit seizoen weer mogelijk hebben gemaakt! Zonder jullie support kunnen we dit niet doen.

En dat brengt ons toch ook alvast even aan volgend seizoen. Een aantal van de sponsoren is gestopt, en dat voelen wij als team meteen. De inschrijfgelden, de zaalhuur, de reiskosten, we hebben sponsoren nodig om een seizoen op het hoogste niveau te kunnen draaien. Natuurlijk willen we ook komend seizoen weer meedraaien in de top van het Nederlandse dames basketball, het zou ons jubileumjaar moeten zijn, 25 jaar onafgebroken Landsmeerse Dames in de Eredivisie.

Leest u dit nu en denkt u ik wil daar best bij helpen. Neem dan alstublieft contact op met ons. Dat kan het eenvoudigst via het mailadres bbbestuurlandsmeer@gmail.com.

We zijn een aantal steun campagnes gestart, zie ook onze website en social media uitingen. Zo hebben we een club van 100 vernieuwd leven in geblazen, kunt u ons ook al steunen met een tientje, en natuurlijk is een bord sponsor of een shirtsponsor zeer welkom.

Voor nu bedankt voor het lezen, en zoals u ziet zijn wij klaar voor de komende Play Off wedstrijden. Wij spelen de eerste wedstrijd al op 13 april ! Volg de livestream, en denk aan ons !