Landsmeer – De basketbalsters van Lions speelde dit weekend een matige wedstrijd. Even aanzetten in het derde kwart was genoeg om van hekkensluiter Triple Threat te winnen 79-56.

De ploeg uit Landsmeer begon de wedstrijd ongeconcentreerd met snelle schoten en eenvoudige missers. Onderschatting speelde daarbij zeker een rol. Triple Threat sluit de gelederen in de dameseredivisie en heeft nog geen enkele wedstrijd gewonnen. In het eerste treffen had Lions de jonge ploeg uit Haarlem nog met 40-93 aan de zegekar gebonden. Afgelopen zaterdag was het andere koek. Triple Threat pakte knap het momentum en nam een voorsprong van 0-6. Na twee minuten doorbrak Charlotte van Kleef met een lay-up de ban en scoorde de eerste twee punten voor Lions. Dat bracht echter Lions niet op het goede pad, want Triple Threat bleef aan de hand van Iris Vennema (14 punten in het eerste kwart) gewoon doorgaan met scoren en de ploeg van coach Marlous Nieuwveen hobbelde er een beetje achter aan. Ondanks sterk spel van Lies van Straaten eindigde het eerste kwart dan ook volkomen verdiend in een voorsprong voor de tegenstander, 16-19. Ook het tweede kwart was Lions nog niet goed bij de les. Pas toen Myrthe den Heeten halverwege dit kwart zich met 3 drietjes op rij met de score ging bemoeien, kantelde de wedstrijd en nam Lions een lichte voorsprong. Emma de Wit bepaalde met een score uit een fast-break de ruststand op 37-32.

Die voorsprong lieten de Lions niet meer uit de vingers glippen. Aan de hand van de ervaren Tanya Bröring zette de ploeg uit Landsmeer even aan en bouwde langzaam de voorsprong uit. Lies van Straaten bleef zich ook dit kwart met 10 punten sterk profileren. Halverwege het derde kwart betekende een score van Epiphany Etienne na een mooie assist van Bröring een 20-punten voorsprong, 55-35. De wedstrijd was daarmee wel gespeeld. De coach van de tegenstander was niet in staat om ondanks time-outs zijn jonge ploeg weer in het spoor van het ervaren Lions te brengen. Met een rake lay-up van Indy le Belle werd het derde kwart met een stand van 61-41 afgesloten.

Het vierde kwart werd een kwestie van uitspelen. En veel meer kan er ook niet van gezegd worden. Het lukte Lions niet om de voorsprong nog veel verder te vergroten. Bij het eindsignaal stond er dan ook een stand van 79-56 op het scorebord.
Na deze wedstrijd bezet Lions nog steeds de derde plaats in de eredivisie, maar volgende week zullen de basketbalsters uit Landsmeer uit een ander vaatje moeten tappen wanneer afgereisd zal worden naar koploper Den Helder Suns.

Scores: Lies van Straaten 22 punten, Tanya Bröring 15 punten, Myrthe den Heeten 12 punten