Den Helder – Dit weekend reisden de dames van Landslake Lions af naar de nog ongeslagen landskampioen, Den Helder Suns. Hoewel er beter werd gespeeld dan vorige week, was het niet genoeg om de overwinning binnen te halen. Ondanks drie gelijk opgaande kwarten won de koploper met 88-70.

Hoewel de basis bij Den Helder smal is, is deze wel erg sterk. Met Kourtney Treffers, Janis Ndiba Boonstra en Janiek van Veen in de basis, staat er een stevig fundament. Het waren dan ook vooral deze speelsters die samen met Kiki Fleuren de punten binnenhaalden. Er kwam geen enkele score vanaf de Helderse bank.
In het eerste kwart gaan de ploegen, die elkaar heel goed kennen, gelijk op. Kourtney Treffers opent de score en Charlotte van Kleef scoort er een drietje overheen (2-3). Even lijkt Den Helder uit te lopen (17-10), maar Lions trekt met scores van Den Heeten, Van Kleef en Bloemkolk weer bij (19-19). Een driepunter van Janiek van Veen in de buzzer zorgt echter dat de landskampioen het eerste kwart met een kleine voorsprong 22-19 afsluit.
Ook in het tweede kwart hangen de basketbaldames van Lions aan het elastiek van Den Helder. Telkens als de tegenstander lijkt uit te lopen, komen de Lions weer terug. Zo maakt Lies van Straten 26-25 en later 37-32. Dankzij het schotje van Tanya Bröring aan het eind van de eerste helft, is de achterstand zeker nog te overbruggen en kan het nog een spannende wedstrijd worden. Met een stand van 42-36 gaan de dames de kleedkamers in.

Echter zoals in eerdere wedstrijden, is ook deze wedstrijd het derde kwart het minste kwart van de dames van Lions uit Landsmeer. Binnen een minuut staat er en 49-36 achterstand op het scorebord. Een time-out van coach Marlous Nieuwveen brengt de dames weer in het gareel, maar deze achterstand komt Lions de rest van de wedstrijd niet meer te boven. Lies van Straaten scoort voor Lions 7 punten op rij en weet de achterstand nog tot 10 punten te verkleinen ((53-43), maar dan zet Treffers van Den Helder de turbo even aan en staat het ineens 62-43. Een sterke fase van Lindsay Pengel zorgt dat deze achterstand niet verder oploopt. Met een stand van 69-53 wordt het derde kwart afgesloten.
Het vierde kwart waarin Myrthe den Heeten 9 punten scoort gaat gelijk op. Lions komt niet dichterbij, maar Den Helder loopt ook niet verder uit. Met een eindstand van 88-70 kunnen de dames van Lions echter met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen Lekdetec uit Bemmel, de tegenstander van komende week.

Scores: Lies van Straaten 15, Myrthe den Heeten 15, Charlotte van Kleef 14, Tanya Bröring 13