Landsmeer – De dames van Lions boekten dit weekend in de strijd om een plaats bij de beste vier ploegen in de eredivisie een belangrijke overwinning op Lekdetec uit Bemmel. De basketballsters kwamen geen moment in gevaar en wonnen met 75-63. Tekenend was dat bij het Landsmeerse team maar liefst 10 speelsters punten scoorden, terwijl bij de ploeg uit Bemmel maar 5 meiden tot scoren wisten te komen.

Lions had in de eerste ontmoeting tegen Lekdetec eerder dit jaar wel gewonnen, maar toen was er sprake van een spannende en gelijk opgaande strijd. Afgelopen zaterdag was vanaf het begin duidelijk wie de punten zou gaan binnenhalen. Maar heel even leek het daar niet op, toen Bemmel binnen 2 minuten een voorsprong nam van 2-7, maar amper een minuut later hadden de Landsmeerse dames dit alweer rechtgetrokken. Vier punten van Charlotte van Kleef en een score van Epiphany Etienne betekenden een gelijke stand en vervolgens zorgde een schotje van bijna 40-jarige (!) Nadine Boesaart voor de eerste voorsprong, 12-10. Die voorsprong werd vanaf dat moment niet meer uit handen gegeven alleen maar verder uitgebreid. Het eerste kwart wordt afgesloten met een 20-13 voorsprong.
In het tweede kwart wordt de verdediging nog eens extra aangehaald. Met een fantastisch spelende Tanya Bröring die niet alleen de nodige scores voor haar rekening nam, maar ook haar teamgenoten met mooie assist in stelling bracht werd met een 40-29 ruststand de kleedkamer opgezocht.

In het derde kwart zakten de Landsmeerse dames deze wedstrijd niet in, maar bleven degelijk spel vertonen en werd de voorsprong gestaag uitgebreid. Het lukte Lekdetec niet om dichterbij te komen, integendeel de Bemmelse ploeg weet slechts 10 punten te scoren in dit kwart. Met 58-39 na drie kwarten is de wedstrijd wel gespeeld.
Het vierde kwart wordt gebruikt om ook alle bankspeelsters de nodige speelminuten te geven. Claire Hirman zorgt met een score voor de grootste voorsprong 61-41. Vervolgens wordt het beetje rommelig, de voorsprong slinkt wat, maar de overwinning komt geen moment meer in gevaar. Met een buzzerbeater van Myrthe den Heeten eindigt de wedstrijd met 75-63 en kan coach Marlous Nieuwveen tevreden terugkijken op deze belangrijke wedstrijd.
Lions staat door de overwinning op een derde plaats in de dameseredivisie. En met een versterking in het vooruitzicht wordt Lions in het nieuwe jaar een serieuze kandidaat voor het landskampioenschap.

Scores: Tanya Bröring 17 punten, Charlotte van Kleef 14 punten, Myrthe den Heeten 12 punten