De basketballdames van Lions uit Landsmeer reisden afgelopen zaterdagavond naar het verre Groningen en trof daar de nummer 6 uit de dameseredivisie, Martini Sparks. Daar werd geen spannende wedstrijd verwacht. Met 58-78 werd de tegenstander dan ook eenvoudig aan de zegekar gebonden.

Het eerste treffen in oktober eindigden in een 92-65 overwinning voor de Lions. Het is ondertussen helder dat er een flink niveauverschil zit tussen de eerste vijf ploegen en de laatste vier ploegen in de hoogste landelijke competitie. Lions, de huidige nummer drie, had dan ook weinig moeite om de eindzege binnen te slepen en coach Marlous Nieuwveen kon het hele team de nodige speelminuten geven.

Meteen bij aanvang van de wedstrijd was helder wie de bovenliggende partij was. De routine van het duo Tanya Bröring en Charlotte van Kleef bracht Lions binnen 5 minuten op een 5-14 voorsprong: mooie assists en eenvoudige scores, helaas zonder publiek om ervan te genieten. Martini Sparks sputterde daarna nog wel wat tegen, maar een score en bonus van Bröring bracht weer een ruime voorsprong op de borden. Met 13-20 werd het eerste kwart afgesloten.
Het tweede kwart startte Lions met een sterk spelende Lies van Straaten die steeds meer in vorm komt, maar echt afstand wist Lions niet te nemen (19-30). Een Landsmeerse time-out bracht weer wat scherpte bij de ploeg. Negen scores van Van Kleef op rij, betekende een 22-41 stand op de borden. Ook een Groningse time-out kon het tij niet keren. Met 24-47 stand werd de rust in gegaan. De sterk spelende Charlotte van Kleef had op dat moment al 19 punten achter haar naam staan.

De eerste score in het derde kwart was afkomstig van Myrthe den Heeten. Langzaam bouwde het ervaren team uit Lansmeer de voorsprong uit. Scores van Pengel, Van Kleef, Hirman en uiteindelijk Bröring brachten het grootste verschil op het scorebord, 32-64. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Coach Marlous Nieuwveen kon vervolgens ruim door wisselen en ook de jongere garde meer eredivisie ervaring laten opdoen. In het derde kwart wisten de Landsmeerse jongelingen de voorsprong vervolgens prima in stand te houden, 41-57.
In het vierde kwart zakte het daarna wat in, werd het rommeliger en wist Lions na een score van Denise Bloemkolk in de 7e minuut niet meer tot scoren te komen. De voorsprong slonk daardoor naar een 20punten marge, maar Lions kwam geen seconde meer in gevaar: 58-78.
Komende woensdag staat er nog een wedstrijd tegen de nummer 8, Cangeroes uit Utrecht, op het programma. Daarna is er kerstreces.

Scores: Charlotte van Kleef 26 punten, Lies van Straten 13 punten, Myrthe den Heeten 11 punten