Landsmeer 14 oktober 2023 – De cijfers doen wellicht anders vermoeden, maar een slordig en vooral onrustig TopKip Lions had het drie kwarten lang moeilijk met hekkensluiter BAL uit Limburg. In de laatste 10 minuten gaf het basisteam van TopKip Lions echter even gas en werden de verhoudingen weer rechtgezet. TopKip Lions won met 77-56 en blijft na 4 wedstrijden nog ongeslagen in de dameseredivisie.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de vader van Tanya Bröring. De start van de wedstrijd was voor TopKip Lions met een driepunter van Charlotte van Kleef en een score van Richelle van der Keijl, maar coach Van Kampen was niet tevreden over de verdediging van de Landsmeerse ploeg en zocht met veel wissels naar een goede samenstelling. Hoewel TopKip Lions niet top speelde, liep het toch uit naar een 20-11 voorsprong na het eerste kwart. Maar Van Kampen bleef ontevreden.
De onrust sloop langzaam maar zeker in het Landsmeerse team. Het was niet BAL dat zo geweldig speelde, maar TopKip Lions dat niet in staat was om een stabiele pot neer te zetten. Het was vooral in gevecht met zichzelf. Halverwege het tweede kwart was pakte BAL zelfs een voorsprong 23-24. Met een laatste score van Lies van Straaten werd de eerste helft afgesloten met een lichte voorsprong, 32-29.
Ook het derde kwart liet eenzelfde beeld zien. Onrust en steeds wisselende samenstellingen van het team zorgden er voor dat TopKip Lions niet echt in de wedstrijd kwam (52-45).
Toen coach Van Kampen in het vierde kwart de basis weer in het veld zette en deze ook wat langer liet staan, kwam de rust terug en daarmee was het kwaliteitsverschil meteen duidelijk. Myrthe den Heeten startte met een driepunter en Pengel, Hirman, Van der Keijl en Van Kleef pakten meteen ook de nodige puntjes. Binnen vijf minuten stond er een 67-47 stand op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Epiphany Etienne en Indy le Belle zorgden voor de laatste scores van de wedstrijd.
TopKip Lions won met 77-56 en liet zich niet verrassen door de hekkensluiter uit Limburg.
Na de wedstrijd werd assistent-coach van TopKip Lions Nadine Boesaart geëerd met de Bondsspeld.

Volgend weekend spelen de dames van TopKip Lions een tweede thuiswedstrijd. Op zaterdag 21 oktober wordt om 19.30 uur in de ICL gespeeld tegen debutant Zorg en Zekerheid uit Leiden.

Scores: Charlotte van Kleef 13, Epiphany Etienne 11, Indy le Belle 11, Richelle van der Keijl 10, Myrthe den Heeten 9, Lindsay Pengel 9, Janna Vogelaar 6, Lies van Straaten 3, Emma de Wit 3, Claire Hirman 2