Landsmeer 15 oktober 2023 – Nadine Boesaart heeft gisteravond na de gewonnen wedstrijd van TopKip Lions tegen BAL uit Limburg, uit handen van Fieke Ligthart namens de Nederlandse Basketball Bond de Bondsspeld ontvangen.

De voormalig TopKip Lions speelster nam aan het eind van vorig seizoen afscheid van het topbasketbal na 23 jaar in de eredivisie te zijn uitgekomen. Boesaart speelde 572 eredivisieduels en won maar liefst twintig prijzen: 5 keer landskampioen, 6 keer de beker, 5 keer de Supercup en 4 keer de Final Four.

De NBB kent verschillende manieren om mensen die van betekenis zijn geweest voor het Nederlandse basketbal te eren. De toekenning van een Bondsspeld is er één van, naast het ere-lidmaatschap en lid van verdienste. De Bondsspeld kan worden uitgereikt wanneer een persoon een onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de basketbalsport. De Bondsspeld wordt uitgereikt aan personen die nationaal of internationaal actief zijn (geweest). Spelers, coaches, bestuurders, scheidrechters een overige betrokkenen kunnen in aanmerking komen voor de bondsspeld. Wel moet de kandidaat meer dan tien jaar actief zijn in de basketbalsport.

Nadine Boesaart voldoet zonder twijfel aan deze beschrijving. Met de ontvangst van de Bondsspeld schaart Nadine Boesaart zich in het illustere rijtje van onder andere Kees Akerboom jr., Anouk Biesters, Mariska Beijers, Jesper Jobse, René van der Wielen, Edwin Wallaart, Esther Wender, Meindert van Veen, maar ook onze eigen Tanya Bröring.

Nadine Boesaart is te verknocht aan basketbal om volledig afscheid te nemen. Zij is nu assistent-coach van het eredivisieteam van TopKip Lions en is hoofdtrainer van de talenten van het VU21 team van Landslake Lions.

Gefeliciteerd Nadine!

Zie hier wie er allemaal een Bondspeld hebben ontvangen: https://www.basketball.nl/organisatie/historie/bondsspelden/