Het is zaterdag 13 februari, we gaan aanvangen met Binnenland – Lions, 18.30 uur in Barendecht. Wat opvalt is de afwezigheid van Charlotte, en de blessure van Benthe. We starten met Epiphany en Nadine in de basis.

In de beginfase hebben we veel last van center Eline Kasius andere kant, zij scoort 6 van de 8 punten, en pakt de nodige rebounds. Maar we gaan ervoor, en Nadine schiet een 3-tje raak op assist Tanya. Het blijft lastig voor de Landsmeerse dames, vooral onder het bord waar Binnenland sterk is. Time out 12-6 met nog 5.50 te gaan.

Aan onze kant kan Myrthe het netje nog niet vinden, maar we pakken wat aansluiting na een typisch Tanya schotje. Jose is er inmiddels ingekomen, en die weet Eline te stoppen. Myrthe pakt haar eerste punten, en het snelle Landsmeerse spel werkt. Zo pakken we een goede steal, maar daarna helaas een gemiste lay-up van Kim. Het blijkt een snelle 1.30 minuut te blijven, 14-10 met weer een gemiste lay-up.

Het snelle up tempo spel van onze dames is fijn om te zien. Volhouden dames. Tanya en Kim pushen volop. Beide teams hebben in deze fase een mooie mix van ervaring en jeugd in het veld. We scoren moeizaam, maar Tanya’s schotje haalt ons van de 10 af na paar minuten droogte. 16-12 met nog 1 minuut op de klok. We zien een mooie pick-and-roll van Denise en Jose, uit het boekje. 18-14 en door te snel schieten aan onze zijde krijgt Binnenland nog een schotkans, die ze maken met fout en bonus. Erg jammer. Het kwart eindigt nu op 21-14.

Na de start staan we al heel snel op 24-14, maar haken ook weer een beetje aan naar 26-18. We schieten nog niet met scherp, we zijn niet gelukkig met de afronding, maar dat gaat vast komen. 29-18 met nog 6 minuten te gaan. We raken de bal iets te makkelijk kwijt, en Binnenland schiet vaker raak van buitenaf. Bij Binnenland valt alles in deze fase, vervelend 33-18. Time out met nog 4.11 te gaan. We zien een steal van Lindsay, een drive met score brengt ons op 34-20 met nog ruim 2 min. Dan een drietje van Denise voor de aansluiting naar 11 punten verschil. Even binnen de 10 punten range komen dames. We zien even een lekkere gameflow periode. Lindsay mist haar schot, Kim houdt de rebound springend binnen, terug naar Lindsay en dan wel de score, nu is het 9 verschil. Time out Binnenland 1.10 te gaan, 34-25. Na weer een steal en een break (mis helaas) aan onze zijde, scoort Kasius aan zijde Binnenland, met bonus.

Rust….. 37-27, toch de 10 punten.

Slechts 13 fouten totaal over beide teams in de eerste helft, en 5-2 als het gaat om turnovers. Derde kwart, Lions bal. We starten goed dit kwart. Een assist van Nadine, score Epiphany, 8 punten nu. Het spel gaat snel. Een score van Kasius, maar meteen actie van Kim op snelheid, 8 punten weer. Dan een drive van Kim, een pop-out naar Epiphany, met een schotje. 6 punten nu. Meer full court druk van onze dames helpt en resulteert in weer een balverlies van Binnenland. 39-33 en nog 5.50 te gaan.

In tegenstelling tot het tweede kwart vallen de schoten bij Binnenland niet. Ze spelen de schutters wel goed vrij met vlotte passing. Time out 4.57 39-33 nog steeds. We hebben veel kansen, maar de afwerking moet en kan beter. De intensiteit is er bij Lions, volle druk op de bal. En ja, weer een drietje van Denise om aan te sluiten naar 41-38. Meteen gevolgd door een score uit de rebound door Jose ! 41-40. Het fanatisme en de energie spat er af in deze fase. Lindsay mag naar de strafworplijn, 1.42 te gaan. Ze maakt er 1 van de 2, 41-41 dus nu. Twee succesvolle drives van Binnenland, 45-41. 38 sec te gaan Een misser van Binnenland, direct gevolgd door balverlies Lindsay, dus nog een extra kans voor Binnenland, die ook balverlies lijdt met nog 7 seconde te gaan…. Stand blijft 45-41. Schotpercentages liggen dicht bij elkaar 40-36% t/m derde kwart.

En dan op naar het laatste kwart, money time !
De Lions zijn mooi ingelopen in het derde kwart. Nu doorpakken. We starten met drie 3-punters, twee aanvallende rebounds, maar helaas geen score in de eerste aanval. 47-43 8.25 min. Steal Tanya, off balance score Kim, maar direct weer score tegen 49-45. Driepunter Myrthe 49-48. Felle defense blijft mooi te zien bij Lions. Steals volop, veel op de kop bucket. Epihany op de strafworplijn, 2 maal…nog steeds 49-48. Wat doet ze? Komen we voor? 1 van de 2, gelijk !

Tanya en Kim blijven gas geven en hebben overal een handje tussen lijkt wel. Weer balbezit Lions. Wat opvalt is dat ondanks dat het spannend is, de scheidsrechters relaxed zijn. We gaan door met een driepunter van Myrthe ! Yes! We staan voor het eerst voor. Hard work pays off Het duurt alleen niet lang, gelijk 4.50 te gaan.

Een score van Jose. Banging the backboard brengt ons op 52-54, time out. Een echte close game zo. Heerlijke amusementswaarde. Score van weer Kasius met bonus en het is weer 54-54. We krijgen 2 strafworpen tegen, Tanya vindt vrije Myrthe voor weer een drietje naar 56-57 met nog 2.51 to go. We schieten, en pakken aanvallende rebounds. En dan een zeer mooie step lay-up Myrthe naar 58-59.

Er is dan wat stress met de 24 sec klok.. en dan staan we 59-59…. met nog 2 seconde speeltijd….Lions bal…..we nemen perfect in ….. Epiphany staat onder het bord helemaal vrij….en…en… mist helaas ! Wat had dat mooi geweest zeg. Kop op, je bent net weer gestart hoor !

En dat verlengen. De eerste score is van Binnenland, Myrthe en Tanya beiden een ploppertje en we staan 62-64. En dan gebeurt er iets, we gaan op slot. We weten nog maar 2 punten te maken ind e hele verlenging, en de tegenpartij krijgt strafworp na strafworp, en maakt ze. Het lukt de dames niet meer, en Binnenland speelt professioneel uit. 75-66 is de eindstand.

Zo jammer. Zo gestreden. En zoooo dichtbij de winst. Binnenland vrijwilligers goed gedaan. Prima beeld op de livestream, 2 commentatoren, prima voor elkaar. Een paar opstart dingetjes, vooral met de klok in beeld, maar fijn dat ook jullie dit goed geregeld hebben.
Goed gedaan meiden.