Landsmeer – Ook in de zesde competitiewedstrijd van de dames van Topkip Lions is het niet gelukt om de eerste winstpunten te behalen. Ook voor Triple ThreaT uit Haarlem, waar in de voorbereiding nog van gewonnen werd, moest de ploeg uit Landsmeer het hoofd buigen. Een slecht derde kwart zorgde uiteindelijk voor een verliespot, 76-86.

Voordat de wedstrijd begon werd ter nagedachtenis van het overlijden van Jildis Pronk een minuut stilte gehouden. De pas 43-jarige oud speelster van Lions overleed afgelopen dinsdag. Voor velen kwam het verdrietige nieuws onverwacht. Nadine Boesaart, José Verhulsdonck en ook Fieke Ligthart hebben nog met haar gespeeld.

In het eerste kwart kwam Topkip Lions goed uit de startblokken. Binnen 3 minuten stond het 8-2. Aan de hand van de Amerikaanse speelster Toshua Leavitt knokte Triple ThreaT zich echter terug. Niettemin sloot de ploeg uit Landsmeer het eerste kwart met een lichte voorsprong af, 19-18. Daarbij opgemerkt dat de 19 punten door 7 verschillende speelsters werden gemaakt.
Het tweede kwart begint met stuivertje wisselen. Leavitt maakt 19-20 en Epiphany Etienne zorgt weer voor een Landsmeerse voorsprong. Triple ThreaT scoort vervolgens met een bonus, maar 2 driepunters van Charlotte van Kleef zorgen weer voor een beetje lucht. Zes punten van Myrthe den Heeten en Topkip Lions loopt wat uit, 39-32. Een driepunter van Triple ThreaT zorgt vervolgens voor een 39-35 ruststand. Echt afstand nemen lukt Lions nog niet.

Na de rust zorgt de starting five van Landsmeer voor een ruime voorsprong. Epiphany Etienne, Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef scoren erop los en binnen 3 minuten staat het 54-41. Lions wisselt wat door en dat is het moment, dat Laki Lakner, coach van Triple ThreaT, een press in het veld zet. Topkip Lions heeft daar geen antwoord op. Triple ThreaT pakt een voorsprong, 62-63. Een late time-out van coach Van Kampen stopt de flow van de tegenstander, maar het leed is geleden. Een score van Lindsay Pengel zorg weliswaar voor een kleine voorsprong aan het eind van kwart drie, 69-67, maar het vertrouwen lijkt weg.
Dat blijkt in het vierde kwart. Tot halverwege dit kwart gaat het nog gelijk op, maar dan dient Triple ThreaT Topkip Lions de genadeklap toe. Met 73-80 neemt Van Kampen nog een time-out, maar het is te laat. Aan de hand van de buitenlandse speelsters sleept Triple ThreaT de winst binnen, 76-86.

Het was uiteindelijk de wedstrijd van Topkip Lions tegen de Amerikaanse Leavitt. Waarbij deze laatste met 38 punten verreweg topscorer van de wedstrijd was. Voor Lions was Charlotte van Kleef met 20 punten, 7 rebounds en 5 assists topscorer.

Scores: Charlotte van Kleef 20, Epiphany Etienne 17, Myrthe den Heeten 15, Lindsay Pengel 12, Claire Hirman 4, Janna Vogelaar 4, Nadine Boesaart 2, Evie van der Woude 2