Landsmeer – De dames van Topkip Lions hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag behaalden ze dan eindelijk toch hun eerste overwinning van het seizoen. Daar waar in het vorige seizoen geen enkele keer van Startportaal Binnenland uit Barendrecht werd gewonnen, werd zaterdag de ploeg na een fantastische tweede helft met 75-63 aan de zegekar gebonden.

De ploeg van coach Chris van Kampen begint voortvarend aan de wedstrijd. De sprongbal wordt gewonnen en Lindsay Pengel scoort de eerste punten van de avond. Binnenland antwoordt echter meteen met 4 punten op rij, de strijd is begonnen, maar Lions laat zich niet van de wijs brengen. Claire Hirman zorgt voor een gelijke stand. Tot halverwege het eerste kwart gaat het zo door. Daarna kan Topkip Lions niet voorkomen, dat Binnenland langzaamaan een kleine voorsprong pakt. Het eerste kwart wordt met 13-20 afgesloten.
Het tweede kwart verloopt een beetje hetzelfde. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Maar telkens als de Landsmeerse ploeg tot enkele punten nadert, is het Binnenland dat weer even de teugels aantrekt. Met rust staat de ploeg uit Landsmeer met 25-34 achter.

Na de rust rechten de dames van Topkip Lions echter resoluut hun rug. Het lijkt erop alsof ze niet van plan zijn om vanavond weer te gaan verliezen. Hoewel Binnenland nog de eerste punten scoort, is het daarna Lions dat losgaat. Aan de hand van Charlotte van Kleef kruipt de ploeg uit Landsmeer dichterbij en dichterbij. De jonge Janna Vogelaar zorgt aan het eind van het derde kwart met een driepunter voor de welverdiende voorsprong. En met nog een Landsmeerse score in het eindschot gaat Topkip Lions met een 51-47 voorsprong het laatste kwart in.
Hoewel deze voorsprong nog klein is, voelt het thuispubliek dat het vanavond mogelijk is. Hing Topkip Lions in de eerste helft nog aan het elastiek van Binnenland, in de tweede helft zijn de rollen omgekeerd. Telkens als Binnenland dreigt terug te komen, maakt de Landsmeerse ploeg weer een sprintje. Binnenland trekt nog één keer gelijk tot 53-53, maar Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef slaan meteen alle Barendrechtse hoop de bodem in en zorgen weer voor een 58-53 voorsprong. Bij een stand van 65-60 maken de Landsmeerse dames een laatste beslissende spurt. Binnenland vervalt in fouten, maar Pengel, Etienne en Den Heeten verzuimen niet om de vrije worpen te verzilveren. De laatste score is voor Charlotte van Kleef, die deze wedstrijd maar liefst 28 punten scoort (waarvan 25 in de tweede helft). Topkip Lions wint verdiend met 75-63.
Het in ruimte getale aanwezig thuispubliek heeft deze avond genoten en waar voor zijn geld gekregen.
Scores: Charlotte van Kleef 28, Lindsay Pengel 14, Myrthe den Heeten 11, Claire Hirman 7, Janna Vogelaar 5, Anouschka Meijer 5, Epiphany Etienne 3, Indy le Belle 2